Περισσότεροι από 150 ελληνικοί οίνοι διακρίθηκαν φέτος στην ετήσια
οινογνωσία που διοργάνωσε προσφάτως το έγκυρο βρετανικό περιοδικό
Decanter.
Ασημένια και χρυσά «βάφτηκαν» τα κρασιά παραγωγών από όλη την Ελλάδα, ανάμεσα σε 14.119 ετικέτες από 47 χώρες. Μαζί με τα δημοφιλή, ποιοτικά κρασιά της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, της Αργεντινής, της Ισπανίας και της Γαλλίας που και φέτος βραβεύθηκαν, η δική μας κρασοσοδειά από τη Μακεδονία, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα άλλα νησιά μας, κέρδισε σημαντικές διακρίσεις. Νικητές ήταν το λεμονίζον Ασύρτικο, το ζεστό Μαυροτράγανο, το δυνατό Ξινόμαυρο, η μοσχοβολιστή Μαλαγουζιά, το γλυκόπιοτο, μεστό Vinsanto και πολλές ακόμη ποικιλίες που έδωσαν τους εκλεκτούς καρπούς τους για τη δημιουργία άρτιων κρασιών. Συγχαρητήρια σε όλους τους Ελληνες παραγωγούς αυτών, στα Ελληνικά Κελάρια Οίνων, στο κτήμα Σιγάλα, Δασκαλάκη, Αργυρού, Σκούρα, Χατζηβαρύτη, στο Κτήμα Αλφα, στο Κατώγι Αβέρωφ, στη Γαία, στη Βιβλία Χώρα, στο κτήμα Παυλίδη, Τσελέπου, στη Σεμέλη, στο συνεταιρισμό Σάμου και σε πολλούς άλλους που κέρδισαν μια θέση ανάμεσα στα κρασιά που αξίζει να γεμίζουν τα ποτήρια όλου του κόσμου.
πηγή:gastronomos.gr
Ασημένια και χρυσά «βάφτηκαν» τα κρασιά παραγωγών από όλη την Ελλάδα, ανάμεσα σε 14.119 ετικέτες από 47 χώρες. Μαζί με τα δημοφιλή, ποιοτικά κρασιά της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, της Αργεντινής, της Ισπανίας και της Γαλλίας που και φέτος βραβεύθηκαν, η δική μας κρασοσοδειά από τη Μακεδονία, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα άλλα νησιά μας, κέρδισε σημαντικές διακρίσεις. Νικητές ήταν το λεμονίζον Ασύρτικο, το ζεστό Μαυροτράγανο, το δυνατό Ξινόμαυρο, η μοσχοβολιστή Μαλαγουζιά, το γλυκόπιοτο, μεστό Vinsanto και πολλές ακόμη ποικιλίες που έδωσαν τους εκλεκτούς καρπούς τους για τη δημιουργία άρτιων κρασιών. Συγχαρητήρια σε όλους τους Ελληνες παραγωγούς αυτών, στα Ελληνικά Κελάρια Οίνων, στο κτήμα Σιγάλα, Δασκαλάκη, Αργυρού, Σκούρα, Χατζηβαρύτη, στο Κτήμα Αλφα, στο Κατώγι Αβέρωφ, στη Γαία, στη Βιβλία Χώρα, στο κτήμα Παυλίδη, Τσελέπου, στη Σεμέλη, στο συνεταιρισμό Σάμου και σε πολλούς άλλους που κέρδισαν μια θέση ανάμεσα στα κρασιά που αξίζει να γεμίζουν τα ποτήρια όλου του κόσμου.
πηγή:gastronomos.gr