Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Πώς να διατηρήσετε το χρώμα στα νύχια σας λαμπερό

 Η φροντίδα των άκρων αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας κάθε σύγχρονης γυναίκας.

Πώς να διατηρήσετε το χρώμα στα νύχια σας λαμπερό;;
1. Η συχνή χρήση αντισηπτικών χεριών μπορεί να κάνει πιο θαμπό το χρώμα των νυχιών σας λόγω του αλκοόλ που περιέχεται στη σύνθεσή τους. Χρησιμοποιήστε τα λοιπόν μόνο όταν είναι απαραίτητο.
2. Αποφύγετε το πολύ κρύο νερό. Οι χαμηλές θερμοκρασίες προκαλούν ξεφλούδισμα στις άκρες των νυχιών και δημιουργούν μικροσκοπικές ρωγμές στην επιφάνεια του βερνικιού.
3. Πολλές φορές, καθώς ανακατεύετε το φαγητό σε μια κατσαρόλα που βράζει, μπορεί να διαπιστώσετε ότι το χρώμα στα νύχια σας αρχίζει να γίνεται πιο θολό. Η ζέστη και οι υδρατμοί θαμπώνουν την απόχρωση που έχετε επιλέξει.
4. Τα προϊόντα scrub είναι γνωστά για την απολεπιστική τους δράση στην επιδερμίδα του προσώπου και του σώματος. Το ίδιο αποτέλεσμα όμως έχουν και στα νύχια! Σε περίπτωση λοιπόν που τα έχετε βάψει, καλό είναι να αποφύγετε κάθε είδους διαδικασία απολέπισης.
5. Φροντίστε να φοράτε πάντα γάντια όταν πλένετε τα πιάτα. Το νερό, το σαπούνι και το τρίψιμο με το σφουγγάρι κάνουν το βερνίκι νυχιών να ξεφλουδίζει. Προτιμότερο είναι, φυσικά, να τα φοράτε πάντα όταν κάνετε δουλειές στο σπίτι, για να προστατεύετε συνολικά τα χέρια σας.
Πηγή: www.elle.gr