Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

MG Icon

Η θρυλική MG αναβιώνει με ένα πρωτότυπο SUV το οποίο έχει αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία από το παρελθόν.
Το οποίο είναι ιδιαίτερα ένδοξο για τη βρετανική φίρμα που συμπλήρωσε 50 χρόνια ζωής. Σήμερα βέβαια προσπαθεί να ξεκινήσει από την αρχή, ανήκοντας πλέον στην κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία SAIC Motors.
  Η πρώτη προσπάθεια για να βγει από την αφάνεια, γίνεται με το Icon, το οποίο τουλάχιστον σχεδιαστικά κέρδισε τους πάντες στο πρόσφατο σαλόνι αυτοκινήτου στο Πεκίνο.
Το Icon είναι ένα δίπορτο όχημα ελεύθερου χρόνου με το στυλ του να παραπέμπει στο NISSAN Juke και στο MINI Countryman. Δεν πρόκειται όμως για ακόμα μια κινέζικη αντιγραφή. Γιατί το συγκεκριμένο πρωτότυπο σχεδιάστηκε από την αρχή έχοντας πολλά στοιχεία από θρυλικά μοντέλα της MG. Όπως το MGA και το MGB GT με με την έντονη κλίση του πίσω παρμπρίζ.
Και για να μη ξεχνά την καταγωγή του, το Icon έχει στη δίχρωμη οροφή του το χαρακτηριστικό  βρετανικό σήμα.  Αρκετά ρετρό στοιχεία υπάρχουν και στο εσωτερικό το οποίο έχει τέσσερα ξεχωριστά καθίσματα.
  Για την ώρα πάντως παραμένει άγνωστο αν το Icon είναι μια μεμονωμένη αναλαμπή της MG, ή πρόκειται τελικά να περάσει στη γραμμή παραγωγής. Το σίγουρο είναι ότι έχει...ξεσηκώσει τους πολυάριθμους φανατικούς φίλους της MG. πηγή:pro.com.gr