Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

EUROVISION 2012: Οι πρώτες εικόνες της σκηνής!

Η μεγάλη μέρα της άφιξης των πρώτων εθνικών αποστολών και της έναρξης των τεχνικών προβών του 57ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision
έχει φτάσει και ήδη βλέπουμε τα πρώτα δείγματα των όσων μας έχουν ετοιμάσει οι Αζέροι διοργανωτές. Το στάδιο που κατασκευάστηκε μέσα σε λίγους μόνο μήνες και αποτελεί το σπίτι της φετινής Eurovision, το Baku Crystal Hall, έχει ανοίξει τις πύλες του και λίγες ώρες πριν ανέβουν στη σκηνή οι πρώτοι διαγωνιζόμενοι καλλιτέχνες, η επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού παρουσιάζει τη φετινή σκηνή.
 Πολλά είχαν ακουστεί γύρω από το θέμα, το σχήμα και τη μορφή της σκηνής του Baku Crystal Hall, ενώ οι διοργανωτές κρατούσαν ως επτασφράγιστο μυστικό την όποια σχετική πληροφορία.
Πλέον βλέπουμε τις πρώτες εικόνες, τόσο του σκηνικού που έχει δημιουργηθεί μέσα στο στάδιο, όσο και του Κέντρου Τύπου και των υπόλοιπων χώρων της διοργάνωσης.
Από τις πρώτες φωτογραφίες διακρίνουμε μεγάλες γεωμετρικές κατασκευές με οθόνες LED στο πίσω μέρος της σκηνής, ενώ το δάπεδο αυτής είναι γυάλινο. Ένας μεγάλος διάδρομος σε λευκό και μαύρο ενώνει τη σκηνή με το Green Room που βρίσκεται μέσα στην αρένα, ανάμεσα στις θέσεις των θεατών (κάτι ανάλογο είδαμε και στη φετινή διοργάνωση του Melodifestivalen).
 Και επίσης, κινούμενα φωτιστικά σώματα, μια μικρή βοηθητική σκηνή που προφανώς προορίζεται για τους παρουσιαστές, κάμερες υψηλής ευκρίνειας θα δημιουργήσουν μια μοναδική ατμόσφαιρα για το καθένα από τα 42 διαγωνιζόμενα τραγούδια.
 Στο παρακάτω βίντεο που δημοσιεύουν οι ιστοσελίδες eurovision.az και esctoday.com μπορείτε να δείτε πλάνα της σκηνής και κάποια στιγμιότυπα μιας πρόβας των interval acts.
blue-hornet team