Τα παντζάρια σε συνδυασμό με το αβοκάντο σας προσφέρουν ένα πλούσιο σε
γεύση γεύμα με μεγάλη θρεπτική αξία και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
1/2 ματσάκι ρόκα χοντροκομμένη
1 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
1 βάζο παντζάρια κομμένα σε φέτες
2 ώριμα αβοκάντο κομμένα σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ντιζόν
2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
Βάζουμε τις φέτες από τα παντζάρια, τα αβοκάντο κομμένα σε φέτες, τη ρόκα σε σαλατιέρα, τον βασιλικό περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας.
Στην κορυφή βάζουμε το αβοκάντο.
πηγή:sidagi.gr
Υλικά
Για 4-6 άτομα1/2 ματσάκι ρόκα χοντροκομμένη
1 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
1 βάζο παντζάρια κομμένα σε φέτες
2 ώριμα αβοκάντο κομμένα σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ντιζόν
2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Χτυπάμε ελαφρά μαζί τη μουστάρδα και το ξύδι σε ένα μικρό μπολ, αλατοπιπερώνουμε, σιγά σιγά ρίχνουμε το ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνεχώς.Βάζουμε τις φέτες από τα παντζάρια, τα αβοκάντο κομμένα σε φέτες, τη ρόκα σε σαλατιέρα, τον βασιλικό περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας.
Στην κορυφή βάζουμε το αβοκάντο.
πηγή:sidagi.gr