Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Διεθνής βράβευση για τα ελληνικά κρασιά

Είναι η πρώτη φορά που οι ελληνικές συμμετοχές διακρίνονται σε ποσοστό 72%, ενώ ο Guardian φιλοξενεί άρθρο
για τις διακρίσεις της χώρας μας στους διαγωνισμούς κρασιού με τίτλο: «Η Ελλάδα σου δίνει έναν λόγο να σηκώσεις το ποτήρι». Τα ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για τα ελληνικά κρασιά δεν έλειψαν και από τους New York Times, αφού το άρθρο που αναφέρεται στις βραβεύσεις της Ελλάδας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είναι όλα ελληνικά κρασιά, γι’ αυτό και τόσο συναρπαστικά».
Οι δύο μεγάλοι διεθνείς διαγωνισμοί κρασιού, Concours Mondiale de Bruxelles στην Πορτογαλία και Decanter στη Βρετανία, ανέδειξαν τα ελληνικά κρασιά ως τους μεγάλους νικητές. Στη λίστα με τους πρώτους βρίσκεται η «Γαία Οινοποιητική», η οποία χάρη στις σαντορινιές ποικιλίες απέσπασε τα 3 από τα 6 χρυσά μετάλλια.
 

Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου


Στις διακρίσεις αυτές συνέβαλαν φυσικά οι Έλληνες οινοποιοί, που χάρη στην τεχνογνωσία και την εμπειρία έχουν τελειοποιήσει τα κρασιά τους. Σημαντικό ρόλο έχει διαδραματίσει και το σχέδιο προώθησης των ελληνικών κρασιών που έχει τεθεί σε εφαρμογή μέσω της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, που έχει φτιάξει και site παρέχοντας πληροφορίες σε πολλές γλώσσες.
Οι ποικιλίες που έχει επιλέξει για να διαφημίσει το brand New Wines of Greece, είναι το αγιωργίτικο Νεμέας,το ασύρτικο Σαντορίνης, το μοσχοφίλερο Μαντίνειας και το ξινόμαυρο Νάουσας.
Οι διακρίσεις αυτές αποτελούν τη μεγαλύτερη απόδειξη ότι η διεθνής προσοχή πλέον στρέφεται και στους ελληνικούς αμπελώνες, ενώ δίνουν τη δυνατότητα στην αύξηση των εξαγωγών κρασιών σε ολόκληρο τον κόσμο.
πηγή:touristorama.gr