Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ανακοινώθηκαν οι λίστες υποψήφιων βουλευτών, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών που θα συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Στα ψηφοδέλτια των δύο κομμάτων έχουν επέλθει αλλαγές σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου, εξαιτίας αποχωρήσεων στελεχών, αλλά και εισόδου νέων προσώπων. Ο Αντώνης Σαμαράς, εκτός από τη Μεσσηνία, είναι υποψήφιος και στο υπόλοιπο Αττικής. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι υποψήφιος στην Α΄ Θεσσαλονίκης και στο Ηράκλειο.
Της
Αννας Προκοπίου
Οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας
Σαράντα τρεις νέους υποψηφίους περιλαμβάνουν τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Στις λίστες του κόμματος περιλαμβάνονται 412 υποψήφιοι, μεταξύ των οποίων 139 γυναίκες.
Στους 14 ανέρχονται οι υποψήφιοι βουλευτές που προέρχονται από τη Δημοκρατική Συμμαχία. Πέντε υποψήφιοι προέρχονται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τρεις είναι πρώην στελέχη του ΛΑΟΣ και ένας προέρχεται από τη ΔΡΑΣΗ.
Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ
Στο ΠΑΣΟΚ, δεν θα είναι υποψήφιοι οι Φ. Πετσάλνικος, Σ. Βαλυράκης, Ηλ. Καρανίκας, Μιχ. Παντούλας και Χρ. Κατσούρας. Στο ψηφοδέλτιο έχουν συμπεριληφθεί 36 νέα πρόσωπα.
Τα 27 κόμματα των εκλογών
Στον Άρειο Πάγο έληξε η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012. Διαβάστε αναλυτικά όλους τους συνδυασμούς που στις ερχόμενες εκλογές διεκδικούν την ψήφο μας.
Συνολικά κατέθεσαν αιτήσεις συμμετοχής 27 κόμματα, συνδυασμοί κομμάτων και μεμονωμένοι.
Το Α' Τμήμα του Αρείου Πάγου θα ελέγξει τη νομιμότητα των δηλώσεων τους και θα προβεί στην ανακήρυξή τους.
πηγή:exothema.gr