Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Γλυκός πειρασμός: Creme Brulle με καφέ!

Η ξεχωριστή και πολύ γνωστή σε όλους μας κρέμα...Υλικά:

600 ml κρέμα γάλακτος με 40% λιπαρά
(χτυπημένη σαντιγύ)
1 κουταλιά στιγμιαίος καφές
4 μεσαίοι κρόκοι αυγών
170 γρ συμπυκνωμένο γάλα
λεπτή ζάχαρη για το γλασάρισμα.
 

Πως το κάνουμε:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς.
Βάλτε τη σαντιγύ και τον καφέ σε ένα τηγάνι και αφήστε να πάρει βράση.
Σε ένα μεγάλο μπωλ,αναμείξτε τους κρόκους και το συμπυκνωμένο γάλα.
Βγάλτε την κρέμα από τη φωτιά και ανακατέψτε την σιγά σιγά με το μείγμα των αυγών.
Χύνετε το μείγμα σε 6 φλυτζάνια του καφέ.
Τοποθετήστε τα φλυτζάνια σε ένα βαθύ δίσκο ψησίματος και προσθέστε καυτό νερό έως ότου να καλυφθούν τα 2/3 των φλυτζανιών.
Καλύψτε τα με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 40'.
Έπειτα αφήστε τα φλυτζάνια να κρυώσουν καλά.
Για την καραμελωμένη επιφάνεια πασπαλίστε με λίγη λεπτή ζάχαρη όλη την επιφάνεια των φλυτζανιών.
Τοποθετήστε τα στη θέση του γκριλ του προθερμασμένου φούρνου για 5-6' έως ότου πάρουν μια χρυσαφί καφέ απόχρωση.
Κρυώστε τα λίγο και σερβίρετε.
πηγή:mylady.gr