Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Νιώθεις άγχος, μελαγχολία ή κόπωση; Δες τι βοηθάει

3 πρακτικές και απλές συμβουλές που μπορείς να εφαρμόσεις παντού για να χαλαρώσεις!
Αν είσαι κουρασμένη…

Δοκίμασε τη ρεφλεξολογία. «Αυτή η μορφή θεραπείας απελευθερώνει τη μπλοκαρισμένη ενέργεια που προκαλεί κόπωση» εξηγεί ο Oρφέας Δεβετζής, ρεφλεξολόγος. Όταν νιώθεις ότι χάνεις τη δύναμή σου, άσκησε πίεση στο «σημείο των 3 μιλίων» (ονομάστηκε έτσι γιατί λένε ότι δίνει στους δρομείς αντοχής ενέργεια για επιπλέον 3 μίλια). Το σημείο βρίσκεται στο κοίλωμα ανάμεσα στην κνήμη και στο μυ – περίπου 4 δάχτυλα κάτω από το γόνατο και 2,5 εκατοστά έξω από την κνήμη. Πίεσε για 1 λεπτό και επανάλαβε στο άλλο πόδι.

Αν είσαι στρεσαρισμένη…

Μάσα μια τσίχλα. Οι ερευνητές δε γνωρίζουν με βεβαιότητα γιατί, αλλά σε αυστραλιανή μελέτη διαπιστώθηκε ότι το μάσημα τσίχλας μειώνει τα επίπεδα του στρες έως και 16%. Για να αποφύγεις την τερηδόνα, προτίμησε τσίχλες χωρίς ζάχαρη, με ξυλιτόλη: έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι εμποδίζει τα βακτήρια που προκαλούν τερηδόνα.

Αν είσαι μελαγχολική…

Νοίκιασε μία κωμωδία στο DVD Club της γειτονιάς. Ακόμα και η αναμονή για μια κωμωδία αυξάνει τις ενδορφίνες, που βελτιώνουν τη διάθεση, κατά 27%, όπως αποκαλύπτεται σε πρόσφατη μελέτη.
πηγή:shape.gr