Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Η τούρτα των γενεθλίων μου


Θα χρειαστείτε:

Για το παντεσπάνι
8 μεγάλα αυγά
300 γραμμ. ζάχαρη
125 γραμμ.αμύγδαλα κοπανισμένα
150 γραμμ. corn flour
100 γραμμ. κακάο σε σκόνη
180 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.γ. άρωμα βανίλιας
Για το σιρόπι
50 γραμμ. ζάχαρη
100 γραμμ. νερό
60 ml ρούμι μαύρο
Επίσης θα χρειαστείτε
mous σοκολάτας (έτοιμη σε φακελάκι)
φρούτα για τη διακόσμηση
Οδηγίες
Χτυπάτε τα αβγά και τη ζάχαρη με μίξερ, σε υψηλή ταχύτητα, να ασπρίσουν.
Ανακατεύετε τα αμύγδαλα, το corn flour, και το κακάο σε μεγάλο μπολ.
Με μία σπάτουλα ανακατεύετε με το μείγμα των αβγών, προσθέτετε το βούτυρο και το άρωμα βανίλιας και ανακατεύετε.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε 2 ταψιά διαμέτρου 23 εκατοστών.
Μοιράζετε το μείγμα στα δύο ταψάκια και ψήνετε για 30-40 λεπτά, ώσπου να ψηθούν καλά.
Αφήνετε το παντεσπάνι μέσα στο ταψιά για 15 λεπτά περίπου και το ξεφορμάρετε προκειμένου να κρυώσουν εντελώς.
Για το σιρόπι
Ρίχνετε τη ζάχαρη και το νερό να βράσουν για 10 λεπτά. Αφήνετε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει και προσθέτετε το ρούμι.
Περιχύνετε με το σιρόπι το ένα κομμάτι παντεσπάνι και το αλείφετε με μία μεγάλη κουταλιά από το mous σοκολάτας (μπορείτε να την φτιάξετε σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης που αναγράφονται στη συσκευασία).
Περιχύνετε και το δεύτερο κομμάτι από το παντεσπάνι με το σιρόπι και αλείφετε την επιφάνεια και τα πλαϊνά με το υπόλοιπο mous.
Κόβετε σε φέτες φράουλες, μπανάνα, βατόμουρα ή φρούτα του δάσους. Εάν θέλετε πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.
Είναι πραγματικά θεϊκή!
Το μυστικό
Επειδή η τούρτα αυτή έχει  θερμίδες κάνω το εξής: προσθέτω όσα περισσότερα φρούτα μπορώ (που είναι και αντιγηραντικά αφού έχουν πολλά αντιοξειδωτικά) και τρώω μεγαλύτερες μπουκιές από αυτά για να διατηρήσω τη γραμμή μου! Έξυπνο;
πηγή:omorfamystika.gr