Υλικά
1/2 κιλό ζάχαρη (αφαιρούμε ένα ποτήρι του κρασιού)
2 αυγά χτυπημένα
1/2 κιλό φυτικό λίπος
1 κ.γλ. μπέκιν πάουντερ
1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ
1 νεροπότηρο πορτοκαλάδα (αφαιρούμε δύο δάχτυλα)
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
αλεύρι όσο σηκώσει
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη περίπου 15΄,
μετά ρίχνουμε σιγά σιά τα αυγά χτυπημένα. Τα χτυπάμε 5΄ και ρίχνουμε το
κονιάκ, την πορτοκαλάδα, το μπέκιν, το ξύσμα και στο τέλος το αλεύρι
λίγο λίγο. Προσέχουμε η ζύμη να γίνει ελαστική, δηλαδή όταν πλάθουμε να
μην ανοίγει. Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί, τοποθετούμε τα κουλουράκια
και τα ψήνουμε περίπου 30΄, μέχρι να χρυσίσουν.