Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Τρέχει… η κατανάλωση των σαλιγκαριών

Μπορεί τα σαλιγκάρια να φημίζονται για τη βραδυπορία τους, αλλά η κατανάλωση του είδους στην Ευρώπη «τρέχει»: η ευρωπαϊκή αγορά υπολογίζεται ότι είναι ελλειμματική κατά 60.000-80.000 τόνους σαλιγκαριών ετησίως (στοιχεία 2010), καθώς τα «les escargots», ιδιαίτερα δημοφιλή στη Γαλλία και την Ιταλία, θεωρούνται εκλεκτό έδεσμα στα ευρωπαϊκά εστιατόρια, με αίγλη που πλησιάζει εκείνη του χαβιαριού ή των μανιταριών τρούφα.
Τα παραπάνω επισημάνθηκαν -μεταξύ άλλων- σε ενημερωτική ημερίδα για τη σαλιγκαροτροφία, που διοργάνωσε στην Κατερίνη η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, σε συνεργασία με τον τοπικό Οργανισμό της «Δήμητρας».
Σήμερα η Ευρώπη καλύπτει το έλλειμμά της σε σαλιγκάρια μέσω αθρόων εισαγωγών φυσικών πληθυσμών από τις χώρες Τυνησία, Αλγερία, Μαρόκο, Αίγυπτο, Τουρκία, Κύπρο, Σκόπια κ.ά.
πηγή:pro.com.gr