Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Χριστόφιας σε ΟΗΕ: «Πείτε στην Τουρκία "φτάνει επιτέλους"»

Μύδρους κατά της Τουρκίας αλλά και της στάσης των Ηνωμένων Εθνών εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας,
ο οποίος εξέφρασε ανησυχία για την πολιτική της γείτονος αλλά και την στάση ορισμένων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας «που επιτρέπουν στην Τουρκία να συμπεριφέρεται τόσο κυνικά και αλαζονικά».
«Μπορεί η Τουρκία να αποτελεί ισχυρή δύναμη, αλλά υπάρχει και διεθνές δίκαιο και η διεθνής κοινότητα που είναι εντεταλμένη για να το εφαρμόσει», σημείωσε ο κ. Χριστόφιας.
Ωστόσο, ο πρόεδρος της Κύπρου δήλωσε ότι οι απειλές της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας δεν πτοούν ούτε την ελληνοκυπριακή πλευρά ούτε τον ίδιο προσωπικά.
Επίσης, ο κ. Χριστόφιας κατηγόρησε τον Ντερβίς Έρογλου ότι παραβιάζει για πολλοστή φορά τις προδιαγραφές των συνομιλιών και για αυτό πρέπει να του επιρριφθούν ευθύνες από τα Ηνωμένα Έθνη.
Τέλος, ο Κύπριος πρόεδρος είπε ότι δεν θα σχολιάσει τα διάφορα σενάρια του ειδικού συμβούλου του γ.γ. του ΟΗΕ, αλλά θα τοποθετηθεί όταν υποβάλει την τελική έκθεση με τις εισηγήσεις του.
πηγή:iefimerida.gr