Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Μόνο η Μίλαν μπορεί να το χάσει...

Αν υπάρχει ένα στοιχείο του χαρακτήρα του Αντόνιο Κόντε που μάθαμε κατευθείαν, είναι ο ρεαλισμός του.

Ο Ιταλός τεχνικός της Γιουβέντους, όταν η ομάδα του έκανε τα εκπληκτικά σερί παραμένοντας στην πρώτη θέση, εξέφραζε την πεποίθησή του, πως η "Κυρία" δεν έχει την ποιότητα για να χαρακτηριστεί ως το φαβορί για το πρωτάθλημα.
Τώρα που η Μίλαν ολοκλήρωσε την αντεπίθεσή της και η Γιουβέντους ξεκίνησε τη δική της, ο Κόντε ήταν και πάλι ρεαλιστής, λέγοντας πως το πρωτάθλημα, στο οποίο προπορεύεται η Μίλαν με δύο βαθμούς από τους Τορινέζους (σ.σ. ήταν πέντε βαθμοί διαφορά πριν τα ματς), αν δεν το πάρει, θα το έχει χάσει μόνη της.
Και δεν έχει και άδικο, αν σκεφτεί κανείς, ότι η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έφερε 1-1 στη Σικελία με αντίπαλο την Κατάνια, την ώρα που οι "μπιανκονέρι" φώναζαν "αποστολή εξετελέσθη", επικρατώντας της Νάπολι με 3-0:
"Τις δύο τελευταίες εβδομάδες, νικήσαμε καθαρά τις Ίντερ και Νάπολι, δύο ομάδες που πολλοί θεωρούσαν πως θα βρίσκονται από πάνω μας (σ.σ. βαθμολογικά) σε αυτή την περίοδο του πρωταθλήματος.
Η νίκη με αντίπαλο τη Νάπολι, πρέπει να είναι πηγή περηφάνιας καθώς είναι μία τέλεια ομάδα που τα πήγε πολύ καλά στο Champions League, και μεγαλώνει κάτω από τον Ουόλτερ Ματσάρι.
Είμαι περήφανος για τα όσα πέτυχαν οι παίκτες μου απόψε. Ωριμάζουμε και ψυχολογικά, και αυτό το αποτέλεσμα είναι σημαντικό, για να "κλειδώσει" τη δεύτερη θέση, η οποία είναι ήδη, πάνω από αυτά που περιμέναμε στις αρχές της σεζόν.
Φυσικά κοιτάμε μπροστά μας, επειδή είναι μόνο σωστό να το κάνει κανείς, και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε πλεονέκτημα από τα στραβοπατήματα της Μίλαν. Μόνο αυτοί μπορούν να χάσουν το πρωτάθλημα τώρα, καθώς κανείς δεν έχει τόσο δύναμη και βάθος, στη διάθεσή του" κατέληξε ο Κόντε.
πηγή:woop.gr