Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Νέο tablet από τη Nokia με Windows 8

Μετά την στροφή προς την Microsoft, η Nokia ετοιμάζεται να πέσει και στην μάχη των ταμπλετών, καθώς ο βασικός σχεδιαστής της φινλανδικής εταιρείας παραδέχτηκε ότι εργάζεται πάνω στην πρώτη ταμπλέτα που θα φέρει το λογότυπο της Nokia.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση Φινλανδου δημοσιογράφου για το αν η Nokia θα μπει στην αγορά των tablets, ο Marko Ahtisaari, o βασικός σχεδιαστής της Nokia, είπε: «Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό» , προσθέτοντας ότι αφιερώνει το ένα τρίτο του χρόνου του στο σχεδιασμό του νέου προϊόντος.
Υπενθυμίζεται ότι ο CEO της Nokia, Στίβεν Έλοπ, είχε αναγγείλει εδώ και καιρό ότι η εταιρεία του επιθυμεί να επεκταθεί και σε αγορές εκτός των τηλεφώνων, πράγμα που έγινε πιο εύκολο μετά την αναγγελία ότι τα Windows 8 θα τρέχουν με τον ίδιο τρόπο τόσο σε κοινούς υπολογιστές όσο και σε ταμπλέτες.
Υπενθυμίζεται ότι η Nokia έχει κάνει συμφωνία με την Microsoft για την χρήση των Windows Phone στα κινητά της και η δημιουργία μιας ταμπλέτας με βάση το ίδιο λειτουργικό σύστημα δεν θα κοστίσει τόσο όσο η ανάπτυξη από το μηδέν του λογισμικού από την ίδια την Φινλανδική εταιρεία.
πηγή:greekradar.gr