Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Η Monroe στην αφίσα του Φεστιβάλ Καννών

Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών για το 2012 επέλεξε μία φωτογραφία της Marilyn Monroe για την αφίσα της 65ης διοργάνωσής του από τις 16 έως τις 27 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε η οργανωτική επιτροπή.
Η ασπρόμαυρη φωτογραφία, από τον φακό του Otto L Bettman, δείχνει την πρωταγωνίστρια του «Μερικοί το προτιμούν καυτό» σε ένα αυτοκίνητο και με σουφρωμένα χείλη να φυσά ένα κερί που στόλιζε μία τούρτα γενεθλίων.

«Συλληφθείσα σε μια προσωπική στιγμή, εκεί όπου η μυθολογία συναντά την πραγματικότητα, η Marilyn γιορτάζει μια επέτειο, η οποία κάλλιστα θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει και αυτή των Καννών. Μας γητεύει με μια κίνηση που μετατρέπεται σε υπόσχεση, μ’ ένα φύσημα που έχει το σχήμα της καρδιάς», τονίζεται στο δελτίο Τύπου της επιτροπής.

«Πενήντα χρόνια μετά την απώλειά της, η Marilyn παραμένει μια από τις ασύγκριτες προσωπικότητες του παγκόσμιου κινηματογράφου, παντοτινή και συνάμα τόσο σημερινή αναφορά της χάρης, του μυστηρίου και της σαγήνης», τονίζεται στο κείμενο.
 Η αφίσα είναι έργο της διαφημιστικής εταιρείας Bronx.
Πρόεδρος της φετινής κριτικής επιτροπής του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών θα είναι ο διάσημος Ιταλός σκηνοθέτης και ηθοποιός Nanni Moretti, παλιός γνώριμος της “Κρουαζέτ” και νικητής του Χρυσού Φοίνικα το 2001.