Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Lamborghini Aventador Roadster

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η ανοιχτή έκδοση της Aventador θα επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε τρία δευτερόλεπτα
, κάτι που θα την καθιστά μόνο κατά 1/10 του δευτερολέπτου πιο αργή από την κλειστή έκδοσή της αλλά ταυτόχρονα πιο… ιλιγγιώδη λόγω της απουσίας της οροφής 

Μια προσεκτική παρατήρηση στο ιταλικό supercar αποκαλύπτει ότι δεν πρόκειται για την μέχρι σήμερα γνωστή κλειστή εκδοχή του.

Το ανθρακονημάτινο monocoque πλαίσιο που αποτελεί τη βάση της Aventador φαίνεται να έχει χάσει το πάνω τμήμα του προς όφελος μιας νέας αναδιπλούμενης οροφής η οποία θα μετατρέψει το ιταλικό supercar σε roadster.

Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατα δημοσιεύματα η Lamborghini Aventador Roadster πρόκειται να πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα της στην επικείμενη έκθεση της Γενεύης που ανοίγει τις πύλες της στις 6 Μαρτίου.

Ανεξαρτήτως από το πότε θα πραγματοποιηθεί η παρουσίασή της το δεδομένο είναι ότι η ανοιχτή Aventador βρίσκεται προ των πυλών και σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι μόνο κατά 50 κιλά βαρύτερη από την μέχρι σήμερα γνωστή έκδοσή της.

Αυτό σημαίνει ότι από πλευράς επιδόσεων η Roadster αναμένεται να είναι κατά μόλις 1/10 του δευτερολέπτου βραδύτερη στη διαδικασία επιτάχυνσης από στάση σε 100 χλμ./ώρα την οποία η coupe έκδοση ολοκληρώνει σε 2,9 δευτερόλεπτα.

Όσον αφορά τα επιμέρους στοιχεία που συνθέτουν το προφίλ της ανοιχτής έκδοσης, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν αλλαγές στο γνώριμο πίσω τμήμα με τον V12 κινητήρα των 700 ίππων σε κοινή θέα, αναμένεται να υιοθετηθεί μια υφασμάτινη οροφή που θα αποθηκεύεται πίσω από τα μπροστινά καθίσματα.

Πηγή  in.gr