Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Και η Έλενα Παπαρίζου πάει Eurovision 2012!


Χαράς ευαγγέλια για τους Σουηδούς! Η Ελενα Παπαρίζου, μετά από πολλές προσκλήσεις είπε -επιτέλους!- το «ναι» και θα στηρίξει τη συμμετοχή της Σουηδίας στη Εurovision.
Η δημοφιλής τραγουδίστρια αποφάσισε φέτος να δώσει το «παρών» στον τελικό που διοργανώνεται στη χώρα στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Κάθε χρόνο στη Σουηδία πραγματοποιείται ένα είδος μουσικού φεστιβάλ (με τον τίτλο «Melodifestivalen») που σκοπό έχει την ανάδειξη του καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον διαγωνισμό της Εurovision.

Στο εν λόγω φεστιβάλ, που αποτελείται από τρεις φάσεις και διαρκεί περισσότερο από έναν μήνα, συμμετέχουν πολλά γνωστά ονόματα του σουηδικού τραγουδιού και όχι μόνο, που περνούν από την κρίση ειδικής επιτροπής, αλλά και την ψηφοφορία του κοινού μέσω του televoting.

O φετινός τελικός του Μelodifestivalen ολοκληρώνεται το Σάββατο 10 Μαρτίου και θα είναι πανηγυρικός. Σύμφωνα με δημοσίευμα της σουηδικής εφημερίδας «Expressen», η Ελενα Παπαρίζου κάνει δυναμικό comeback στα μουσικά δρώμενα της Σουηδίας και αποδέχεται επιτέλους την πρόταση του Christer Bjorkman για να εμφανιστεί στον μεγάλο τελικό του Melodifestivalen.

Η δημοφιλής τραγουδίστρια, που το 2005 με το τραγούδι «Μy number one» κέρδισε το πρώτο βραβείο στη Εurovision που έλαβε χώρα στην Ουκρανία, θα τραγουδήσει ζωντανά το κομμάτι «Popular», με το οποίο πέρσι ο Eric Saade εκπροσώπησε τη Σουηδία και κέρδισε την τρίτη θέση.

Οι διοργανωτές του Melodifestivalen είχαν κάνει και στο παρελθόν την πρόταση στην Ελενα να συνεργαστεί μαζί τους με όποιον τρόπο εκείνη επιθυμούσε (ως κριτής, ως γκεστ σταρ στον εθνικό τελικό, ακόμη και να εκπροσωπήσει η ίδια τη χώρα στον διαγωνισμό).

Τελικά, όπως όλα δείχνουν, ήρθε φέτος η στιγμή να τιμήσει με την παρουσία της τη γενέτειρά της, στην εκδήλωση για την ανάδειξη του τραγουδιστή που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον διαγωνισμό της Εurovision, που θα γίνει στις 26 Μαΐου στο Μπακού (Αζερμπαϊτζάν).
πηγή:madata.gr