Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Ποια είναι η κατάλληλη μορφή σκιάς για τα μάτια σας;


Οι σκιές για τις περισσότερες από εμάς, είναι οι πιο σημαντικές για το μακιγιάζ μας. Φωτίζουν το πρόσωπο και κάνουν πιο σαγηνευτικό το βλέμμα μας.
Ποια είναι όμως η καταλληλότερη για τα μάτια μας;

• Η σκιά σε μορφή σκόνης είναι το πιο παραδοσιακό, δημοφιλές και αξιόπιστο προϊόν. Ταιριάζει σε όλες τις επιδερμίδες και χάρη στην ξηρή υφή του διαρκεί περισσότερο.

• Η σκιά σε μορφή μολυβιού είναι η πιο εύχρηστη απ' όλες. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη δεξιοτεχνία ούτε χέρι ακριβείας. Κάθε γυναίκα μπορεί να τη χρησιμοποιήσει για το μακιγιάζ της. Προσοχή, όμως, γιατί έπειτα από κάποιο χρονικό διάστημα λιώνει πάνω στο μάτι και μουτζουρώνει.

• Η σκιά σε μορφή κρέμας δίνει πιο φυσικό αποτέλεσμα. Τα ενυδατικά συστατικά της απορροφώνται από το δέρμα, γι' αυτό είναι καλύτερα ανεκτή από τις πιο ξηρές επιδερμίδες. Η ρευστή μορφή της είναι, όμως, ο λόγος που την κάνει να διαρκεί λιγότερο από τη σκιά σε σκόνη.

• Ανάλογα με την επιδερμίδα: Οι γυναίκες με σκούρο ή σταρένιο δέρμα δείχνουν πιο ωραίες με ζεστά φωτεινά χρώματα, όπως το χρυσό και το σομόν. Οι παγωμένες αποχρώσεις του λευκού, του γκρι και του γαλάζιου κολακεύουν περισσότερο τις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες.

• Ανάλογα με τα μάτια: Τα ανοιχτόχρωμα μάτια δείχνουν πιο όμορφα με τα χρώματα που βρίσκονται ακριβώς απέναντι από το φυσικό τους στο κυκλικό φάσμα των χρωμάτων. Στα γαλάζια ταιριάζει το πορτοκαλί και στα πράσινα το κόκκινο. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι πρέπει να φοράτε ακριβώς αυτά, αλλά καλό θα είναι να κινηθείτε σε αυτές τις αποχρώσεις. Για παράδειγμα, επιλέξτε μπρονζέ τόνους για τα γαλάζια μάτια και μπορντό για τα πράσινα, ενώ για τα καστανά όποια σκιά θέλετε.
πηγή:mylady.gr