Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ

1. Και ποιός σας είπε ότι τα μακαρόνια είναι μόνο για φαγητό?
Κάθε χρόνο στον Καναδά γίνεται ο ετήσιος διαγωνισμός κατασκευής "μακαρονογέφυρας ", στα πλαίσια της εβδομάδας της μηχανικής

Ετσι λοιπόν κατά τον 29ο ετήσιο διαγωνισμό κατασκευής μακαρονογέφυρας στο Okanagan College στην Kelowna του Καναδά συμμετείχαν φοιτητές της μηχανολογίας από όλο τον κόσμο. Ο Ούγγρος φοιτητής Peter Sandor του Κολεγίου  Nyiregyhaza της Ουγγαρίας, κατασκεύασε αυτή τη γέφυρα η οποία ζύγιζε 967 γραμ. και άντεξε το βάρος των 384,06 kg. Απίθανο? και όμως αληθινό!!


 2. Ο Kevin Iris ασχολείται εδώ και 23 χρόνια με την μετατροπή άχρηστων υλικών σε κατασκευές που απεικονίζουν "οργανικά" θέματα.
 Ετσι λοιπόν με την χρήση σύρματος αλουμινίου, χωρίς κόλλα, μόνο με το κατάλληλο στρίψιμο του σύρματος, κατάφερε μετά από 450 ώρες εργασίας ( κάτι παραπάνω από 4 μήνες ) να κατασκευάσει αυτό το υπέροχο δένδρο πλάτους 56 cm. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή το δένδρο αποτελείται από κλαδιά το οποίο το καθένα έχει 26 φύλλα και σύνολο όλο το δένδρο 10.062 φύλλα. 



3. Και ποιός χρειάζεται καρέκλες για να αισθάνεται αναπαυτικά για να απολαύσει τον καφέ του ή το τσάι του ? Η ιδέα που ακολουθεί προέρχεται από τον Mahika Mano και την έκανε πραγματικότητα στο διάσημο πλέον Hammock Cafe
Βρίσκεται στο Τόκυο στην περιοχή Kichijoji. Εχει γίνει πολύ in place και προκειμένου να μπούνε μέσα οι θαμώνες, σχηματίζουν ουρές. 
 Αλλα όμως η παραμονή σε μία θέση έχει όριο, ανάλογα με τον χρόνο που θα κλείσεις. Υπάρχει η δυνατότητα παραμονής 90 ή 120 λεπτά και αυτό ανάλογα με την κίνηση και την ζήτηση. COOOOOOOOL!!!!!!!


 3. Και βέβαια είναι πολύ παράξενη ιδέα να καταφέρεις να προσγειώσεις ένα μοντέλο-ελικόπτερο που αλλού?????  Σε έναν κάθετο τοίχο