Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Σαρκοζί: Αν ηττηθώ εγκαταλείπω την πολιτική


Θα εγκαταλείψει την πολιτική εάν χάσει στις προεδρικές εκλογές, ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος.
«Θα κάνω κάτι άλλο» είπε ο Σαρκοζί, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RMC. «Δεν ξέρω τι, αλλά δεν είναι τώρα η στιγμή να μιλήσω γι' αυτό», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ο Ν. Σαρκοζί έρχεται πίσω από τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών, Φρανσουά Ολάντ. Μάλιστα, πρόσφατη δημοσκόπηση της CSA έδειξε ότι στο δεύτερο γύρο των εκλογών τον Μάιο, ο Ολάντ θα επικρατούσε του Σαρκοζί με ποσοστό 56%.

Ο Σαρκοζί διακρίνοντας τον κίνδυνο να υποστεί βαριά ήττα στις προεδρικές εκλογές της 22ας Απριλίου και της 6ης Μαΐου, επανέρχεται τις τελευταίες ημέρες στις θεματικές της μετανάστευσης και της ασφάλειας, οι οποίες είχαν συμβάλει στην νίκη του το 2007.

Στη διάρκεια επίσκεψής του στη Γουιάνα, ο Γάλλος πρόεδρος μιλώντας off the record σε δημοσιογράφους είχε δηλώσει τον Ιανουάριο ότι έχει την πρόθεση να εγκαταλείψει την πολιτική σε περίπτωση ήττας.

«Είμαι 56 ετών, είμαι στην πολιτική εδώ και 35 χρόνια, έχω ένα επάγγελμα (του δικηγόρου), θα αλλάξω τελείως ζωή, δεν θα ακούσετε πλέον για μένα εάν ηττηθώ», φέρεται να είχε δηλώσει τότε ο Νικολά Σαρκοζί.
πηγή:citypress.gr