Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Οι πρωτεύουσες της ξέφρενης νυχτερινής ζωής

Η νυχτερινή ζωή σε όλο τον κόσμο κρύβει ευχάριστες εκπλήξεις για τους ταξιδιώτες και τους εραστές των «μικρών ωρών»… Ποιο είναι όμως το top 10 των αστικών κέντρων, που σύμφωνα με την Telegraph, έχουν να αναδείξουν την πιο «γεμάτη» νυχτερινή ζωή;Από το Βερολίνο μέχρι το Ντουμπάι κι από την Αντίγκουα μέχρι τη Μαδρίτη, η διασκέδαση και το νυχτερινό ξεφάντωμα είναι βασικό συστατικό της φυσιογνωμίας των πόλεων. Επισκέπτες και γηγενείς ενώνονται εύθυμα στις «μπαρότσαρκες» και τα πάρτι, ωστόσο κάθε πόλη έχει και τα στοιχεία εκείνα, που καθιστούν τη νυχτερινή της ζωή ιδιαίτερη και ξεχωριστή…

Λας Βέγκας
Η νυχτερινή ζωή της Sin City, που τρέχει με ρυθμούς πυραύλου, επισκιάζει κάθε δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια της μέρας. Από τις 5 το απόγευμα μέχρι να χαράξει το επόμενο πρωί, μιλάμε απλώς για non stop πάρτι. Δεκάδες ζωντανές εκθέσεις, ένα σωρό nightclubs και εκατοντάδες bar αλληλοτροφοδοτούνται -σε πελάτες- με τα καζίνο του Las Vegas Strip.
Βερολίνο

Η νυχτερινή ζωή της γερμανικής πρωτεύουσας είναι φημισμένη παγκοσμίως για την ποικιλία της, τα πολυάριθμα clubs της και την «όλα επιτρέπονται» νοοτροπία που τη συνοδεύει. Υπάρχει μία πολύ καλή διασπορά των κάθε τύπου «στεκιών» μέσα στην πόλη, από κλασικού τύπου παλιές pub (kneipes) και στιλάτα wine bars, μέχρι εναλλακτικά venues, μαγαζιά για live εμφανίσεις και underground πάρτι, τόσο underground που ακόμα και οι ίδιοι οι διοργανωτές τους δεν ξέρουν πού θα γίνουν μέχρι και μία ώρα πριν την έναρξή τους!
Μαϊάμι 

Το South Beach είναι διάσημο για τη μόνιμη ατμόσφαιρα πάρτι που το διακρίνει. Το Ocean Drive ανάμεσα στην 5η και τη 14η (πρόκειται για οδούς) δονείται κάθε βράδυ σε dance ρυθμούς, που σφυροκοπούν αλύπητα. Σχεδόν όλα τα ξενοδοχεία στο Μαϊάμι έχουν bar, με τα νεότερα να είναι ό,τι πρέπει για σφηνάκια και χορό. Οι πιο περιπετειώδεις τύποι ίσως θέλουν πάλι να εντοπίσουν τα ενδιαφέροντα μικρά clubs του Wynwood, αλλά θα χρειαστούν κάποιον από το εσωτερικό του καλλιτεχνικού «συναφιού» για να τους δώσει τη διεύθυνση.
Ντουμπάι 
 Για μια πόλη όπου το Ισλάμ είναι η βασική θρησκεία και εφαρμόζεται ο ισλαμικός νόμος της Σαρία, το Ντουμπάι είναι ανέλπιστα καλό σε ό,τι αφορά τα bar του – βρίσκεις πραγματικά τα πάντα, από cocktail bars μέχρι τυπικές ιρλανδικές pub. Οι εκπατρισμένοι κάτοικοί του (που προέρχονται από τις 4 γωνιές της οικουμένης) τα κρατάνε πάντα ανοιχτά και γεμάτα, τόσο που καμιά φορά είναι αναγκαίο να κλείσεις από πριν «θέση» για τα πιο «χλιδάτα» μέρη, αν θες τουλάχιστον τραπέζι με θέα.
Σαιν Τροπέ

Το Σαιν Τροπέ φιλοξενεί κάποια από τα πιο φημισμένα νυχτερινά «στέκια» σε όλη την Ευρώπη. Δε θα περίμενε κανείς το αντίθετο. Παρ’ όλα αυτά, τα κριτήρια για να σας αφήσουν να μπείτε έχουν να κάνουν με το πόσο διάσημος ή υπερβολικά όμορφος πρέπει, κατά τους διαχειριστές τους, να είστε. Οι ουρές εκτείνονται μέχρι εκεί που δεν πάει παραπέρα, ενώ, ακόμη και αν καταφέρετε να μπείτε, το πορτοφόλι σας θα αναστενάξει και θα αδειάσει άμεσα. Αλλά όλα αυτά είναι θυσίες, που πρέπει να τις υποστείτε, αν θέλετε να λικνίσετε το σώμα σας με τους πιο glamorous παρτενέρ στον κόσμο.
Κωνσταντινούπολη

Η πρωτεύουσα της ευρωπαϊκής Τουρκίας έχει πληθυσμό που φτάνει στα 12 εκατομμύρια και φαίνεται λες και οι μισοί απ’ αυτούς κατεβαίνουν στη συνοικία Beyoğlu τις Παρασκευές και τα Σάββατα για να ξεφαντώσουν. Από τα ανοιχτά του bar και τα indie clubs στα υπόγεια basement jazz καφέ και στα εναλλακτικά rock bars κι από τα venues με τούρκικη folk στα ιδιαίτερα καλαίσθητα dance clubs, η Beyoğlu είναι η ψυχή και η καρδιά της Κωνσταντινούπολης...
Νέα Υόρκη

Η Νέα Υόρκη δεν κοιμάται ποτέ, γι’ αυτό δεν υποφέρει ποτέ από έλλειψη nightspots για να ξενυχτίσει κανείς; Το ρεύμα στα cocktail bar trends είναι οι ρετρό, αναπαλαιωμένοι χώροι Art Deco, μολονότι υπάρχει και ένα νέο ρεύμα tiki lounges που σερβίρουν φρουτοσφηνάκια με ομπρελίτσες. Φυσικά, υπάρχουν και οι κλασικές και διαχρονικές λύσεις στα bar των ξενοδοχείων, οι vintage pubs και τα nightclub για κάθε γούστο.
Μαδρίτη

Η Μαδρίτη, μία από τις πιο ζωντανές και «ενεργητικές» σε ό,τι αφορά τη νυχτερινή ζωή πόλεις της Ευρώπης, έχει πραγματικά κάτι για τον καθένα. Και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για όσους νιώθουν πολύ μεγάλοι ή όχι αρκετά μέσα στα ρεύματα της μόδας, αφού σ’ αυτή την πόλη βγαίνουν όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας και στυλ.
Αντίγκουα

Οι κάτοικοι των Δυτικών Ινδιών αρέσκονται στο να περνάνε καλά και οι Αντιγκουανοί δεν αποτελούν εξαίρεση, οπότε και το νησί έχει μια σειρά από εξαιρετικά bar. Αξιοποιούν δηλαδή με τον καλύτερο τρόπο τα φυσικά κάλλη της περιοχής και τα ονειρικά ηλιοβασιλέματα. Τα περισσότερα beach bars επεκτείνουν το ωράριό τους και μετά το ξημέρωμα, αν υπάρχει ακόμα διάθεση και κόσμος.
Λονδίνο
 Το Λονδίνο έχει μία άκρως ακμάζουσα νυχτερινή ζωή, από club-γίγαντες σαν το Ministry of Sound και το Fabric, τα venues για live όπως το Madame Jo Jo’s, που υπάρχει και λειτουργεί στο Σόχο πάνω από μισό αιώνα. Υπάρχουν επίσης και τα «after» theatre bars, που βρίσκονται κυρίως κοντά σε κλασικά θέατρα του Λονδίνου σαν το Old Vic. Καλά λονδρέζικα στοιχήματα αποτελούν επίσης το παλιό στέκι William and Kate’s Mahik στο Mayfair και το The Roof Gardens, ένα στέκι από τα 30s με επιδεικτικά όμορφους ταρατσόκηπους και flamingos στην Kensington High Street.
πηγή:clickatlife.gr