Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Τροφές που ανεβάζουν την λίμπιντο

Εάν τα πράγματα έχουν γίνει επικίνδυνα ήσυχα στην κρεβατοκάμαρα και η ερωτική διάθεση δεν πλησιάζει ούτε καν το ροζ επίπεδο γιατί δεν εμπλουτίζεται το μενού σας, με κάποιες τροφές που σύμφωνα με τους ειδικούς έχουν απρόσμενες αφροδισιακές ιδιότητες;
Στην πραγματικότητα όμως, πρόκειται για τροφές που δίνουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό, βοηθώντας τον να είναι ισορροπημένος και άρα να διαθέτει μεγαλύτερη ευεξία και εσείς καλύτερη διάθεση.

Αβοκάντο
Συχνό συστατικό για σαλάτες αλλά και για την διάσημη μεξικάνικη σάλτσα γουακαμόλε. Ένα φρούτο πλούσιο σε φυλλικό οξύ το οποίο βοηθάει στον μεταβολισμό της πρωτεϊνης προσφέροντας μεγαλύτερα αποθέματα ενέργειας.

Σπαράγγια
Επίκαιρα, αφού τώρα και μέχρι τον Ιούνιο, είναι η εποχή τους και άρα μπορείτε να τα βρείτε εύκολα στην αγορά. Γεμάτα με βιταμίνη E, μια σημαντική βιταμίνη που όταν βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, ρίχνει μαζί της και την λίμπιντο μας, επηρεάζει την γονιμότητα μας και δεν προσφέρει καλή στύση στον άντρα. Οπότε την επόμενη φορά, βάλτε τα οπωσδήποτε στο καλάθι σας και φτιάξτε μια υπέροχη ομελέτα με σπαράγγια και για τους δύο σας!

Σέλερι
Αν μέχρι σήμερα, δεν το είχατε και πολύ σε υπόληψη μιας και το έχετε συνδυάσει ως συστατικό για χειμερινές σούπες, ετοιμαστείτε να αναθεωρήσετε! Αποτελεί ένα φυσικό αφροδισιακό για τις γυναίκες και ένα φυσικό Viagra για τους άντρες, αφού ενισχύει τα επίπεδα της ανδροστερόνης γνωστή ως ανδρική φερομόνη, μιας άοσμης ουσίας που απελευθερώνεται από τον άντρα κατά την διάρκεια της επαφής με αποτέλεσμα να λειτουργεί ως ερωτικός μαγνήτης για τη γυναίκα.

Μπανάνα
Βασική εκπρόσωπος της βιταμίνης B, η οποία συνδέεται με τον αριθμό των σεξουαλικών ορμονών που παράγουμε. Η απουσία της συνδέεται με ληθαργική διάθεση, κούραση και άρα περισσότερο ύπνο και λιγότερο σεξ…

Βασιλικός
Τέλειος μέσα στις σάλτσες μας, στην πίτσα αλλά και για εκείνο το αγαπημένο pesto. Ιδανικός όπως φαίνεται όμως να ξυπνήσει και ερωτικές διαθέσεις. Κατά των πονοκεφάλων, καλυτερεύει την κυκλοφορία του αίματος και ανεβάζει την διάθεση για τρέλες κάτω από τα σεντόνια.

 Πηγή: jenny.gr