Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Τορτελίνια με κρέμα γάλακτος

Υλικά
1 πακέτο τορτελίνια με τυρί
4 φέτες γαλοπούλα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100ml κρέμα γάλακτος
1 τριμμένη ντομάτα φρέσκια ή 300γρ συσκευασμένη ψιλοκομμένη ντομάτα
1/2 φλυτζάνι κρασί
4 σταγόνες ταμπάσκο
λίγη φέτα κομμένη σε κυβάκια
φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
ρίγανη
αλάτι και φρέσκο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με λίγο λαδάκι. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα (κομμένη σε μικρά κομματάκια). Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστούν οι αλκοόλες, προσθέτουμε την ντομάτα και το ταμπάσκο. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τη φέτα, ανακατεύουμε και αφήνουμε για άλλα πέντε λεπτά να βράζει. Τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίγανη στα τελευταία λεπτά βρασίματος. Ταυτόχρονα έχουμε βράσει τα τορτελίνια για 11 λεπτά, τα έχουμε σουρώσει και τα προσθέτουμε στην σάλτσα ανακατεύοντας καλά. Σερβίρουμε στα πιάτα και πασπαλίζουμε με όση παρμεζάνα επιθυμούμε.
Extra tip: Αντί για γαλοπούλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπέικον για έξρα θερμίδες
πηγή:jenny.gr