ένα αγαπημένο σε όλους λικέρ. Είναι και χωνευτικό, οπότε σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.Υλικά για 3 φιάλες των 750ml:
15 λεμόνια με χονδρή φλούδα ακέρωτα και βιολογικά1 1/2lt τσίπουρο ή βότκα
4 κούπες ζάχαρη
5 κούπες νερό
Εκτέλεση:
Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια και τα σκουπίζουμε πολύ καλά με ένα μαλακό πανί.
Με τον αποφλοιωτή ή με ένα λεπτό μαχαιράκι τα αποφλοιώνουμε , προσέχοντας να μην υπάρχει κανένα ίχνος από το άσπρο μέρος της φλούδας (tip:το άσπρο μέρος πικρίζει το λικέρ μας γι’αυτό καθόλου λευκή σάρκα από τη φλούδα).
Βάζουμε σε βάζο τα 750ml τσίπουρου και προσθέτουμε το φλοιό των λεμονιών, κλείνουμε το βάζο ερμητικά και το αποθηκεύουμε σε ένα ντουλάπι για 25 ημέρες. Χρειάζεται σκοτεινό μέρος!
Όταν περάσει αυτό το διάστημα, διαλύουμε τη ζάχαρη στο νερό, τα βράζουμε για 5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι. Το προσθέτουμε στο βάζο με το λιμοντσέλο μαζί με τα υπόλοιπα 750ml τσίπουρου και κλείνουμε πάλι, αποθηκεύοντας για άλλες 10 μέρες. Κατόπιν φιλτράρουμε πολύ καλά χρησιμοποιώντας χάρτινα φίλτρα του καφέ και το βάζουμε σε φιάλες.
Info: Η ίδια διαδικασία με πορτοκάλια μας δίνει ένα τέλειο και αρωματικό λικέρ πορτοκάλι!
πηγή:jenny.gr