Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Αρχίζει να ξηλώνεται το "πουλόβερ" της διαφθοράς

Χρειάστηκε να φτάσει η χώρα στο χείλος του γκρεμού και να γίνει - με τραγικό τρόπο - κατανοητό ότι η ανοχή έχει πραγματικό κόστος,
για να αρχίσει να ξηλώνεται το "κουβάρι" της διαφθοράς που μαστίζει το Κράτος. Το δρόμο προς τη φυλακή πήραν οι δύο υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης, που συνελήφθησαν για εκβίαση επιχειρηματία, ενώ διώκονται - ίσως και για πρώτη φορά - τα τρωκτικά που λυμαίνονται τα Ταμεία.

Όσον αφορά την πολύκροτη υπόθεση του υπουργείου Ανάπτυξης, τα δύο πρώην στελέχη - σύμφωνα με πληροφορίες - αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Ο ένας φέρεται μάλιστα να δήλωσε πως για την εμπλοκή του φταίει ο επιχειρηματίας που θέλησε να τον εκδικηθεί, ενώ ο δεύτερος ότι βρέθηκε στο σημείο που φέρεται να έγινε η "πληρωμή", μετά από αίτημα του συναδέλφου του και για να τον παραλάβει με το αυτοκίνητό του.

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν στο μεταξύ οι τραπεζικοί λογαριασμοί και των πενήντα "ξηλωμένων" στελεχών της Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν περίεργες κινήσεις και αναντίστοιχα των εισοδημάτων τους ποσά. Αν κάτι προκύψει θα ακολουθήσουν ποινικές διώξεις.

Για την υπόθεση - καθώς αφορά την πολυπόθητη ανάπτυξη - παρέμβαση έκανε ο πρωθυπουργός, δίνοντας εντολή να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες διαλεύκανσης. Νωρίτερα υπήρξε επικοινωνία μεταξύ του κ. Παπαδήμου και της υπουργού Ανάπτυξης, Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία τον ενημέρωσε για τις ενέργειες της μέχρι στιγμής.

Στη συνέχεια στέλεχος του γραφείου του πρωθυπουργού επικοινώνησε με τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, Παρασκευά Νομικό, τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή και τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, ζητώντας τους, κατά πληροφορίες, τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα στις διαδικασίες διερεύνησης της υπόθεσης.

Νέα καταγγελία

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, μία ακόμη σοβαρή καταγγελία - για την ίδια υπηρεσία - είδε το φως της δημοσιότητας. Αφορά ιδιοκτήτη βιομηχανίας επεξεργασίας ξύλου στη βόρεια Ελλάδα, ο οποίος κατήγγειλε ότι του ζητήθηκαν 200.000 ευρώ για να του δοθεί επιχορήγηση 4,4 εκ. ευρώ.

Ο κ. Γκανής - που μίλησε στην ΕΤ3- ανέφερε ότι ο φάκελος παραμένει στα συρτάρια καθώς τους έδωσε μόνο το μισό ποσό, προσθέτοντας ότι τον είχαν απειλήσει πως η όλη επένδυση θα ακυρωνόταν αν δεν πλήρωνε.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι όλο και περισσότεροι επιχειρηματίες, εμφανίζονται για να καταγγείλουν κρούσματα διαφθοράς εις βάρος τους, από άτομα που χειρίζονταν κονδύλια επιδοτήσεων.

Τα τρωκτικά των Ταμείων

Στο μεταξύ, μετά την αποκάλυψη της απάτης εκατομμυρίων στο ΙΚΑ Καλλιθέας, στο προσκήνιο έρχονται όλο και περισσότερες υποθέσεις διαφθοράς στα ασφαλιστικά Ταμεία και στον χώρο της Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΤ, σε λογαριασμούς δύο γιατρών του ΙΚΑ στο Ηράκλειο Κρήτης, εντοπίστηκαν από το ΣΔΟΕ μεγάλες καταθέσεις από φαρμακευτικές εταιρείες και προμηθευτές. Η έρευνα ξεκίνησε αφότου διαπιστώθηκε πως οι δύο συγκεκριμένοι είχαν γράψει "χρόνια" άδειας, ενώ είχαν εμπλακεί και σε έκδοση πιστοποιητικών για αλλοδαπούς.
πηγή:nooz.gr