Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Εκρήξεις στη Δαμασκό

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η βία στη Συρία, παρά τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας να μπει τέλος στην αιματοχυσία.
Νωρίτερα σήμερα, δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στη Δαμασκό με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 27 άτομα, οι περισσότεροι άμαχοι, και να τραυματιστούν άλλα 97, όπως μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση, προσθέτοντας ότι οι δύο επιθέσεις είχαν στόχο τη διεύθυνση του εγκληματολογικού τμήματος της αστυνομίας και ένα κέντρο πληροφοριών της συριακής πολεμικής αεροπορίας.

Σύμφωνα τη συριακή τηλεόραση, η μία από τις εκρήξεις σημειώθηκε στη λεωφόρο Μπαγκντάντ και τη συνοικία αλ Κασάα, ενώ η δεύτερη στη συνοικία Ντούαρ αλ Τζαμαρίκ. Η κρατική τηλεόραση υπογράμμισε ότι ήταν τρομοκρατικές επιθέσεις και ότι οι πρώτες έρευνες δείχνουν ότι και οι δύο προκλήθηκαν από παγιδευμένα αυτοκίνητα. Οι εκρήξεις αυτές έγιναν δύο μόλις ημέρες μετά την πρώτη επέτειο από την έναρξη της εξέγερσης κατά του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ πριν από ένα χρόνο, που έχει αφήσει πίσω της μέχρι στιγμής 8.000 νεκρούς.
πηγή:citypress.gr