Έρευνα που ίσως φέρει "επανάσταση" σε μία από τις πιο γλυκές απολαύσεις της ζωής πραγματοποιούν φυσικοί με ειδικότητα στο σχηματισμό χιονοστιβάδων, σκανάροντας... παγωτά.
Οι ερευνητές συμμετέχουν σε πρόγραμμα της Nestle για να διαπιστωθεί πως η κατάψυξη σε οικιακά ψυγεία αλλάζει τη σύνθεση του παγωτού επηρεάζοντας τη γεύση.
Το μηχάνημα που επιστράτευσαν χρησιμοποιείται συνήθως για να εξεταστεί η δομή των κρυστάλλων που θεωρούνται σημαντικοί στη δημιουργία χιονοστιβάδων.
Οι κρύσταλλοι θεωρούνται σημαντικοί και από την εταιρεία καθώς - όταν το παγωτό μπει στο ψυγείο - διαστέλλονται και αλλάζουν την υφή του παγωτού, συνεπώς και τη γεύση.
"Μέχρι τώρα δεν μπορούσαμε να δούμε 'μέσα' στο παγωτό χωρίς να καταστρέψουμε το δείγμα" υπογραμμίζει ο ερευνητής της Nestle, δρ. Σεντρίκ Ντιμπουά, για τη σημασία του... σκαναρίσματος.
πηγή:nooz.gr
Οι ερευνητές συμμετέχουν σε πρόγραμμα της Nestle για να διαπιστωθεί πως η κατάψυξη σε οικιακά ψυγεία αλλάζει τη σύνθεση του παγωτού επηρεάζοντας τη γεύση.
Το μηχάνημα που επιστράτευσαν χρησιμοποιείται συνήθως για να εξεταστεί η δομή των κρυστάλλων που θεωρούνται σημαντικοί στη δημιουργία χιονοστιβάδων.
Οι κρύσταλλοι θεωρούνται σημαντικοί και από την εταιρεία καθώς - όταν το παγωτό μπει στο ψυγείο - διαστέλλονται και αλλάζουν την υφή του παγωτού, συνεπώς και τη γεύση.
"Μέχρι τώρα δεν μπορούσαμε να δούμε 'μέσα' στο παγωτό χωρίς να καταστρέψουμε το δείγμα" υπογραμμίζει ο ερευνητής της Nestle, δρ. Σεντρίκ Ντιμπουά, για τη σημασία του... σκαναρίσματος.
πηγή:nooz.gr