Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Αυστραλία: Φιλέλληνας ο υπουργός Εξωτερικών

 Η πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ, ξαφνιάζοντας τους πάντες, ανακοίνωσε ότι ο πρώην Εργατικός πολιτειακός πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Μπομπ Καρ είναι ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας.
Συγκεκριμένα, ο Καρ θα αντικαταστήσει τον Κέβιν Ραντ, ο οποίος παραιτήθηκε από υπουργός Εξωτερικών για να διεκδικήσει την θέση της Γκίλαρντ, χωρίς επιτυχία.

Γνωστός για τα ιδιαίτερα φιλελληνικά του αισθήματα ο Καρ είχε αναφερθεί από την αρχή της εβδομάδας ως πιθανός υπουργός Εξωτερικών.

Οι σχετικές πληροφορίες διαψεύστηκαν όταν κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης Γκίλαρντ όπως ο υπουργός Άμυνας Στίφεν Σμιθ και ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης φέρεται να έβαλαν βέτο διεκδικώντας για τους εαυτούς τους το σημαντικό υπουργείο.

Οι διαψεύσεις και οι παλινδρομήσεις της πρωθυπουργού φάνηκε να επιφέρουν και νέο πλήγμα στην αξιοπιστία της αλλά στο τέλος επέβαλε τον Καρ που ήταν η επιλογή της.

Επιπλέον, εκτός κυβέρνησης βρέθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ρόμπερτ Μακλέλαντ, ο οποίος είχε στηρίξει ανοικτά την υποψηφιότητα του Ραντ.

Στον ανασχηματισμό που ανακοίνωσε η πρωθυπουργός, χαμένοι είναι οι υπουργοί που στήριξαν τον Ραντ.

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι δεν θα μπορούσε να αρνηθεί την πρόταση της πρωθυπουργού και πρόσθεσε ότι θα ζητήσει τη συμβουλή του προκατόχου του που είχε κάνει «εξαιρετική δουλειά».
πηγή:citypress.gr