Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Μετά τις καραμέλες, το Android 6.0 θα κερνάει λεμονόπιτα!!


Ανεβάζει το ζάχαρο η Google με τα ονόματα των νέων εκδόσεων του λειτουργικού συστήματος Android για κινητά τηλέφωνα.

Σήμερα βρισκόμαστε στην έκδοση 4.0 που ονομάζεται Ice Cream Sandwich (παγωτό σάντουιτς), μια έκδοση που έχει ήδη εφαρμοστεί στα νέα tablets που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Πριν καλά καλά προλάβει να βγει το Android 4.0, η Google ετοιμάζει τον διάδοχό του, το Android 5.0 Jelly Bean (καραμέλες από ζελέ).

Πρόκειται για μια μεγάλη αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος που δεν αποκλείεται να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του 2012.

Η Google σχεδιάζει μια αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος κάθε χρόνο οπότε ενδέχεται να δούμε την επόμενη αναβάθμιση στις αρχές του 2013.

Σύμφωνα με φήμες που έχουν διαρρεύσει, αυτή η έκδοση θα ονομάζεται Android 6.0 Key lime pie (λεμονόπιτα).

Οι συχνές εκδόσεις νέου λειτουργικού συστήματος μπορεί να προσφέρουν νέα στοιχεία στο Android όμως επειδή όλες οι συσκευές που έχουν κυκλοφρήσει δεν ανανεώνονται τόσο γρήγορα με τις νέες εκδόσεις, το αποτέλεσμα είναι τα κινητά με Android να θεωρούνται πολύ γρήγορα ξεπερασμένα.
Σε κάθε περίπτωση, η Google δείχνει να μην πτοείται και συνεχίζει να βγάζει νέες εκδόσεις με ονόματα γλυκών ανεβάζοντας το ζάχαρο στους χρήστες.



Τα πάντα ξεκίνησα με το Android 1.5 Cupcake, συνεχίστηκαν με το Android έκδοση 1.6 Donut και το Android 2.0 Ecair ενώ οι 3 τελευταίες αναβαθμίσεις είχαν κι αυτές ροπή στη ζαχαροπλαστική, Android 2.2 Froyo, Android 3.0 Honeycomb και Android 4.0 Ice Cream Sandwich.


Δεν αποκλείεται τα επόμενα χρόνια να δούμε και άλλες εκδόσεις με γλυκά ονόματα όπως Android Profiterol, Android MilleFeuille, Android MpampaORum κλπ.