Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Τσάμπιονς Λιγκ: Με τη Ρεάλ Μαδρίτης στους «8» ο ΑΠΟΕΛ

Τη Ρεάλ Μαδρίτης του κόουτς Ζοζέ Μουρίνιο κληρώθηκε να αντιμετωπίσει ο ΑΠΟΕΛ στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα άλλα τρία ζευγάρια της φάσης των «8» είναι τα εξής: Μίλαν-Μπαρτσελόνα, Μαρσέιγ-Μπάγερν και Μπενφίκα-Τσέλσι.

Στην ημιτελική φάση, όπως προέκυψε από νέα κλήρωση, θα αναμετρηθούν οι νικητές των ζευγαριών: ΑΠΟΕΛ/Ρεάλ Μαδρίτης-Μαρσέιγ/Μπάγερν και Μπενφίκα/Τσέλσι-Μίλαν/Μπαρτσελόνα.

Οπως γίνεται αντιληπτό, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού τελικός αναμέσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα!

Οι πρώτοι προημιτελικοί αγώνες θα διεξαχθούν στις 27-28 Μαρτίου και οι επαναληπτικοί μια εβδομάδα αργότερα (3-4 Απριλίου), οι ημιτελικοί στις 17-18 Απριλίου και 24-25 Απριλίου, ενώ ο τελικός έχει προγραμματιστεί για τις 19 Μαΐου στην «Αλιάντς Αρένα» του Μονάχου.

Η κλήρωση του Γιουρόπα Λιγκ
Μεγάλο ντέρμπι μεταξύ της Σάλκε και της Αθλέτικ Μπιλμπάο έβγαλε η κλήρωση για την προημιτελική φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Αναλυτικά τα ζευγάρια:

Προημιτελική φάση
Αλκμάαρ - Βαλένθια
Σάλκε - Αθλέτικ Μπιλμπάο
Σπόρτινγκ Λισ. - Μέταλιστ
Ατλέτικο Μαδρίτης - Ανόβερο

Ημιτελική φάση
Αλκμάαρ/ Βαλένθια - Ατλέτικο Μαδρίτης/Ανόβερο
Σπόρτινγκ Λισ./Μέταλιστ - Σάλκε/Αθλέτικ Μπιλμπάο

Οι αναμετρήσεις των προημιτελικών θα διεξαχθούν στις 29 Μαρτίου και 5 Απριλίου και των ημιτελικών στις 19 και 26 Απριλίου, ενώ ο τελικός είναι προγραμματισμός για τις 9 Μαϊου στο Βουκουρέστι. 
πηγή:tovima.gr