Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Η Εθνική μειώνει κατά 15% τις αμοιβές των μεγαλοστελεχών της

Μείωση των αμοιβών κατά 15% όλων των κορυφαίων στελεχών της αποφάσισε η Εθνική Τράπεζα λόγω της κρίσης που διέρχεται η χώρα και το τραπεζικό σύστημα.

Οι μειώσεις αφορούν τον διοικητή, τον διευθύνοντα σύμβουλο, τους αναπληρωτές διευθύνοντες συμβούλους, τους γενικούς διευθυντές και τους αναπληρωτές γενικούς διευθυντές. Την απόφαση έλαβε η διοίκηση της Τράπεζας λόγω της δυσκολίας που βρίσκονται οι ελληνικές τράπεζες μετά το PSI, προκειμένου να δώσει την αίσθηση ότι η γενικότερη λιτότητα στους μισθούς των εργαζομένων συμπεριλαμβάνει και τα ανώτατα στελέχη της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας.
Η διοίκηση αποφάσισε επίσης να μειώσει κατά 33% το «επίδομα περιποίησης πελατών» που έπαιρναν τα κορυφαία στελέχη της Εθνικής Τράπεζας.
Να σημειωθεί ότι ο διοικητής Βασίλης Ράπανος και ο διευθύνων σύμβουλος ,Απόστολος Ταμβακάκης, είχαν μειώσει οικειοθελώς κατά 15% τις αμοιβές τους, όταν ανέλαβαν τα καθήκοντά τους το 2009.
Έτσι με τις νέες περικοπές, συνολικά οι μισθοί του διοικητή και του διευθύνοντος συμβούλου έχουν μειωθεί συνολικά κατά 30%.
πηγή:iefimerida.gr