Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Tips για εύκολο ξύρισμα

shaving-2
Το ξύρισμα είναι αναγκαίο κακό για ένα άντρα και πολλές φορές δεν είναι απλά χάσιμο χρόνου. Ερεθισμένες επιδερμίδες και κοψίματα μετατρέπουν το ξύρισμα σε εφιάλτη.
Ωστόσο αν διαθέσετε λίγο χρόνο παραπάνω το ξύρισμα μπορεί να μετατραπεί σε εύκολη και άνετη διαδικασία χωρίς... παράπλευρες απώλειες.


-Σε βρεγμένο δέρμα κάνουμε ελαφρύ μασάζ με κάποιο face scrub για άντρες. Χρησιμοποιούμε ελάχιστη ποσότητα, περίπου μια μπαλίτσα στο μέγεθος ρεβυθιού. Με αυτό το τρόπο εμποδίζουμε τις τρίχες να γυρίζουν και να προκαλούν ερεθισμό.


-Καλό θα ήταν η χρήση gel αλλά και κρέμας ξυρίσματος. Τοποθετούμε ίση ποσότητα από τα δύο προϊόντα και τα ομογενοποιούμε. Στη συνέχεια απλώνουμε στο δέρμα με πινέλο.


-Προσοχή! το ξυραφάκι που χρησιμοποιείτε να μην είναι πολυκαιρισμένο και χρειαστεί να κάνετε πολλά περάσματα από το ίδιο σημείο.


-Αρχίζουμε το ξύρισμα από τα μάγουλα, συνεχίζουμε με το λαιμό και τέλος το πηγούνι και το μουστάκι. Πάντα με τη φορά της τρίχας και όχι κόντρα.


-Αφού ολοκληρώσουμε το ξύρισμα, στεγνώνουμε καλά το δέρμα και με απαλές κινήσεις τοποθετούμε after shave σε μορφή κρέμας χωρίς καθόλου οινόπνευμα.


Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα το ξύρισμα θα γίνει ανώδυνο και μια ευχάριστη εμπειρία.