Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

H ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

                                                      Συστατικά

  • 180 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα ψιλοκομμένα
  • 90 γρ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 500 γρ. φράουλες με το κοτσάνι πλυμένες και καθαρισμένες

    Τρόπος μαγειρέματος

  • 1Βάλε τις σοκολάτες σε δύο διαφορετικά πυρίμαχα σκεύη, και βύθισε σε ζεστό νερό. Άφησε τη σοκολάτα να λιώσει στο μπεν μαρί και κατέβασε από τη φωτιά
  • 2Ανακάτεψε καλά τη σοκολάτα να γίνει απαλή και ομοιόμορφη
  • 3Άπλωσε μία λαδόκολλα σε ένα ταψάκι και βύθισε μία, μία τις φράουλες στη μαύρη σοκολάτα. Ακούμπησε στη λαδόκολλα
  • 4Βύθισε ένα πηρούνι στη λευκή σοκολάτα και ράντισε τις φράουλες με αυτή σχηματίζοντας σχεδιάκια
  • 5Άφησε τις φράουλες να κρυώσουν για περίπου μισή ώρα