Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ζεστή σοκολάτα με άρωμα κανέλας

Υλικά

Για 4 άτομα

150 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
90 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
3 κουταλιές σκόνη κακάο
3 κουταλιές καστανή ζάχαρη
Λίγη κανέλα
1 λίτρο γάλα φρέσκο
150 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το γάλα και προσθέτουμε κοσκινισμένο το κακάο, την κρέμα γάλακτος, τις σοκολάτες, τη ζάχαρη και την κανέλα.

Ανακατεύουμε τακτικά μέχρι να λιώσουν εντελώς οι σοκολάτες.Συνεχίζουμε το ζέσταμα για ένα τέταρτο και φροντίζουμε να μην βράσει το ρόφημα της ζεστής σοκολάτας μας.
Σερβίρουμε με νηστίσιμο κέικ σοκολάτα με πορτοκάλι.