Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Πως να εκπαιδεύσω στο κουτάβι μου να κάνει τις ανάγκες του έξω από το σπίτι


οδηγίες για κουτάβια
Πως να εκπαιδεύσω στο κουτάβι μου να κάνει τις ανάγκες του έξω από το σπίτι?? Αυτή είναι μια ερώτηση που απασχολεί πολλούς, που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ένα κουτάβι.Μαζί με υπομονή που θα πρέπει να έχετε, σας παραθέτουμε μερικές μεθόδους


Πρώτη μέθοδος:
Να βγάζετε το κουτάβι στην αυλή ή στο μπαλκόνι το πρωί, το βράδυ λίγο πριν κοιμηθείτε, καθώς και μετά τα γεύματα. Τότε συνήθως νιώθει το σκυλί σας έντονη την ανάγκη να ενεργηθεί. Μείνετε μαζί του στην αυλή, ενθαρρύνετε το να κάνει την ανάγκη του και όταν τα καταφέρει, επιβραβεύστε το με επαίνους και χάδια. Σύντομα θα μάθει να ενεργείται σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο και όταν αισθάνεται την ανάγκη, θα πλησιάζει την πόρτα, δίνοντας σας το σύνθημα να την ανοίξετε.

Δεύτερη μέθοδος:

Χρησιμοποιήσετε ένα είδος σταγόνων που προσελκύει το σκύλο να ενεργοποιηθεί στο σημείο που τις βάζετε. Θα τις προμηθευτείτε από ένα κατάστημα ειδών μικρών ζώων, και θα ποτίσετε με αυτές μια εφημερίδα ή τις ειδικές πάνες για κουτάβια.
Το ζητούμενο είναι να μάθει το κουτάβι να χρησιμοποιεί για τις ανάγκες του την εφημερίδα ή τις πάνες και όχι το πάτωμα ή το χαλί σας. Κάθε μέρα θα αλλάζετε την εφημερίδα ή τις πάνες. Αφού την ποτίσετε με σταγόνες, θα πλησιάζετε όλο και περισσότερο προς τη μπαλκονόπορτα ή την πόρτα σας. Τέλος, θα βγάλετε έξω από την πόρτα την εφημερίδα ή τις ειδικές πάνες και τότε θα έρθει σύντομα η στιγμή που ο σκύλος θα έχει μάθει να χρησιμοποιεί ένα σημείο έξω από το σπίτι. Έχετε φυσικά κατά νου ότι δεν είναι πρέπον για τους γείτονες, να χρησιμοποιήσετε κοινόχρηστους χώρους, για να βρείτε λύση στο που θα κάνει την ανάγκη του ο σκύλος σας.