Η ομορφιά, όπως λένε και οι ειδικοί, απορρέει από το μέσα μας.
Και όσο πιο υγιές είναι το μέσα μας, τόσο πιο όμορφες και λαμπερές είμαστε. Υπάρχουν τροφές που καταπολεμούν τη γήρανση. Πολλές από αυτές η χώρας μας έχει άφθονες. Ποιες είναι αυτές;
ΜούραΑυτά τα πολύχρωμα μικρά μούρα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, καθώς και με μια μεγάλη πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών, που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του εγκεφάλου και του δέρματος.
ΣολομόςΟ σολομός είναι πλούσιος σε Ωμέγα-3 και έχει ευεργετικές ιδιότητας σε εγκέφαλο, μάτια, καρδιά αλλά και στο δέρμα. Οι Αμερικανοί επιστήμονες και ειδικοί στη διατροφή συστήνουν την κατανάλωση ψαριού 3 φορές την εβδομάδα.
Βερύκοκο Επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης.
ΕλαιόλαδοΕνυδατώνει την επιδερμίδα και ως γνωστόν η ενυδατωμένη επιδερμίδα είναι πιο ανθεκτική στο ζημιές που μπορεί να κάνει ο χρόνος στο δέρμα μας.
Κεράσι Εκτός από το ότι προστατεύει την καρδιά και πολεμά την αυπνία, έχει και πολλές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
Ελληνικό γιαούρτιΤο δικό μας γιαούρτι έχει λιγότερη ζάχαρη και διπλάσιες ποσότητες πρωτεϊνης από τα ξένα. Έχει λιγότερη λακτόζη από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά γιαούρτια και είναι ευκολότερο στη χώνευση.
Λαχανικά Οι «πολεμιστές» μας ενάντια στη φθορά, είναι τα αντιοξειδωτικά που βρίσκει κανείς στα πολύχρωμα (κόκκινα, κίτρινα, πορτοκαλί, πράσινα, μωβ και λευκά) λαχανικά. Μας προστατεύουν από τη φθορά του χρόνου και τη γήρανση, όσο και από χρόνια νοσήματα όπως η παχυσαρκία και τα καρδιαγγειακά.
Κόκκινο κρασί Με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί για εμάς τις γυναίκες (και δύο για τον άνδρα) μπορούμε να επιβραδύνουμε τα σημάδια της γήρανσης, διότι είναι πλούσιο σε μία αντιοξειδωτική ουσία, της ρεσβερατρόλης. Είναι ένα φυτικό συστατικό που βρίσκεται στη φλούδα των σταφυλιών.
Αγγούρι Καθαρίζει τον οργανισμό και βοηθά στη μείωση των τοξινών που αναστατώνουν την ισορροπία του σακχάρου του αίματος, περιορίζοντας έτσι την κατακράτηση υγρών, ενώ παράλληλα τονώνουν το μεταβολισμό, ώστε ο οργανισμός να κάψει ευκολότερα το λίπος.
Ξηροί καρποίΟι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Ε (αμύγδαλα, φουντούκια και καρύδια) . Καλό είναι να λαμβάνουμε μοιρασμένες δόσεις στη διάρκεια της ημέρας γιατί με αυτο τον τρόπο διατηρούμε σταθερά υψηλά τα επίπεδα της βιταμίνης στο αίμα μας.
Επιμέλεια : Σταυρούλα Αδαμάκη
Και όσο πιο υγιές είναι το μέσα μας, τόσο πιο όμορφες και λαμπερές είμαστε. Υπάρχουν τροφές που καταπολεμούν τη γήρανση. Πολλές από αυτές η χώρας μας έχει άφθονες. Ποιες είναι αυτές;
ΜούραΑυτά τα πολύχρωμα μικρά μούρα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, καθώς και με μια μεγάλη πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών, που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του εγκεφάλου και του δέρματος.
ΣολομόςΟ σολομός είναι πλούσιος σε Ωμέγα-3 και έχει ευεργετικές ιδιότητας σε εγκέφαλο, μάτια, καρδιά αλλά και στο δέρμα. Οι Αμερικανοί επιστήμονες και ειδικοί στη διατροφή συστήνουν την κατανάλωση ψαριού 3 φορές την εβδομάδα.
Βερύκοκο Επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης.
ΕλαιόλαδοΕνυδατώνει την επιδερμίδα και ως γνωστόν η ενυδατωμένη επιδερμίδα είναι πιο ανθεκτική στο ζημιές που μπορεί να κάνει ο χρόνος στο δέρμα μας.
Κεράσι Εκτός από το ότι προστατεύει την καρδιά και πολεμά την αυπνία, έχει και πολλές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
Ελληνικό γιαούρτιΤο δικό μας γιαούρτι έχει λιγότερη ζάχαρη και διπλάσιες ποσότητες πρωτεϊνης από τα ξένα. Έχει λιγότερη λακτόζη από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά γιαούρτια και είναι ευκολότερο στη χώνευση.
Λαχανικά Οι «πολεμιστές» μας ενάντια στη φθορά, είναι τα αντιοξειδωτικά που βρίσκει κανείς στα πολύχρωμα (κόκκινα, κίτρινα, πορτοκαλί, πράσινα, μωβ και λευκά) λαχανικά. Μας προστατεύουν από τη φθορά του χρόνου και τη γήρανση, όσο και από χρόνια νοσήματα όπως η παχυσαρκία και τα καρδιαγγειακά.
Κόκκινο κρασί Με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί για εμάς τις γυναίκες (και δύο για τον άνδρα) μπορούμε να επιβραδύνουμε τα σημάδια της γήρανσης, διότι είναι πλούσιο σε μία αντιοξειδωτική ουσία, της ρεσβερατρόλης. Είναι ένα φυτικό συστατικό που βρίσκεται στη φλούδα των σταφυλιών.
Αγγούρι Καθαρίζει τον οργανισμό και βοηθά στη μείωση των τοξινών που αναστατώνουν την ισορροπία του σακχάρου του αίματος, περιορίζοντας έτσι την κατακράτηση υγρών, ενώ παράλληλα τονώνουν το μεταβολισμό, ώστε ο οργανισμός να κάψει ευκολότερα το λίπος.
Ξηροί καρποίΟι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Ε (αμύγδαλα, φουντούκια και καρύδια) . Καλό είναι να λαμβάνουμε μοιρασμένες δόσεις στη διάρκεια της ημέρας γιατί με αυτο τον τρόπο διατηρούμε σταθερά υψηλά τα επίπεδα της βιταμίνης στο αίμα μας.
Επιμέλεια : Σταυρούλα Αδαμάκη