Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Xαλβάς φαρσάλων

Ένα υπέροχο και εύκολο γλύκισμα
Τα υλικά για τη συνταγή:
1/2 φλ. τσ. σπορέλαιο
2 φλιτζάνια τσαγιού νισεστέ
2 - 2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
6 φλιτ΄ζνια τσαγιού νερό χλιαρό
1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα ψιλοκομμένα

Διαδικασία:

Βάζουμε το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη να στην κατσαρόλα να βράσουν μέχρι η ζάχαρη πάρει ένα καστανό χρώμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Λιώνουμε το νισεστέ στο νερό και το προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα.
Ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά τον χαλβά να "δέσει" χωρίς να ξεχνάμε να ανακατεύουμε συνέχεισ για να μη μας κολλήσει.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψί που το έχουμε αλείψει με λίγο ηλιέλαιο και αφού κρυώσει το σερβίρουμε. Μια άλλη εκδοχή είναι να το ψήσουμε για 7-8 λεπτά στο φούρνο για να κάνει κρούστα εφόσον μας αρέσει.
Πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και κανέλα.

καλή όρεξη!