Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

Ποια Windows 8; Windows Blue!

Mπορεί τα Windows 8 να μην έχουν καλά - καλά κυκλοφορήσει στην παγκόσμια αγορά, ωστόσο σύμφωνα με τον αμερικανικό εξειδικευμένο Τύπο, η Μicrosoft έχει ήδη στα «σκαριά» το επόμενο της λειτουργικό σύστημα με την κωδική ονομασία Windows Blue!

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες από τις ΗΠΑ, τα νέα Windows θα κυκλοφορήσουν στα μέσα του 2013 και θα ακολουθούν έναν ετήσιο κύκλο ενημερώσεων για τα Windows και Windows Phone ακριβώς όπως κάνει μέχρι σήμερα η Apple με τα δικά της λειτουργικά συστήματα.
Όσον αφορά τις αλλαγές, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ενισχυμένη χρηστικότητα του λειτουργικού, με δυνατότητες όπως περαιτέρω παραμετροποίηση της Έναρξης με την αυξομείωση του μεγέθους των πλακιδίων, αλλά και μεγάλες αλλαγές στο χρώμα και στα σχέδια του background.
Η κίνηση για ετήσιο κύκλο ενημερώσεων εκτιμάται ότι θα βοηθήσει τη Microsoft να καταπολεμήσει την ανεξέλεγκτη πειρατεία λογισμικού των Windows. Εκείνοι που χρησιμοποιούν ένα πειρατικό αντίγραφο των Windows 8 δεν θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιήσουν τις ενσωματωμένες εφαρμογές και το κατάστημα των Windows στο νέο λειτουργικό.
Εάν οι φήμες για τα νέα Windows επαληθευτούν, σύμφωνα με αναλυτές θα πρόκειται για μια εκ βάθρων αλλαγή στη λογική της Microsoft για την πλατφόρμα των Windows. Ο γίγαντας του λογισμικού θα πρέπει να επιταχύνει το ρυθμό υλοποίησης νέων εκδόσεων των Windows, για να αντιμετωπίσει και τον εντεινόμενο ανταγωνισμό από την Apple και την Google – αμφότερες οι εταιρείες προσφέρουν λειτουργικά συστήματα δέχονται συχνά νέες ενημερώσεις με νέα χαρακτηριστικά.

skai.gr