Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Tι αποκαλύπτει το σπίτι του γι' αυτόν

Tι στοιχεία υπάρχουν στο σπίτι κάθε άντρα και τι μπορεί να δείχνουν γι' αυτόν; Ορίστε τι λένε μερικοί ειδικοί που δηλώνουν ότι ξέρουν να τα αποκρυπτογραφούν.
Aν: η ντουλάπα του είναι ιδιαίτερα τακτοποιημένη...
Μπορεί απλά: να είναι ένας τύπος που δεν θέλει να ψάχνει τις γραβάτες του το πρωί.
Αλλά μπορεί και να σημαίνει: ότι θα την κάνει αν αρχίσει η... ακαταστασία.
Για να μπορέσεις να το διακρίνεις, πρέπει να δεις μέχρι πού φτάνει ο ψυχαναγκασμός του. Έχει βάλει τα πουκάμισά του με βάση τη χρωματική κλίμακα; Είσαι ασφαλής. Έχει βάλει τα μπαχαρικά του σε αλφαβητική σειρά; Πρόσεχε.
"Οι άντρες που είναι πολύ οργανωμένοι δεν μπορούν να δεχτούν πράγματα που δεν έχουν συνηθίσει να ελέγχουν" λέει ο Seth Meyers, σύμβουλος σχέσεων από το Λος Άντζελες.
"Αν τα πράγματά του είναι πάντα τακτοποιημένα, τότε μπορεί να είναι άκαμπτος, ελεγκτικός και να φοβάται την ακαταστασία."
Σε ακολουθεί μαζεύοντας ό,τι ακαταστασία κάνεις; Σου κρατάει μούτρα αν αφήσεις την κούπα σου στο νεροχύτη; Οι αληθινές σχέσεις μπορούν να γίνουν πολύ ακατάστατες, οπότε αν θέλεις μια τέτοια, πρόσεχε τον Κύριο Τακτοποιημένο.

Αν: έχει ένα PS3 κι ένα Xbox360 και ένα Wii...Mπορεί απλά: να είναι ένας gamer που θέλει να χαλαρώνει μετά τη δουλειά με λίγο Halo 3.
Aλλά μπορεί και να σημαίνει: ότι δεν ψάχνει για τίποτε αληθινό.
"Αν ένας άντρας ξοδεύει δυσανάλογο χρόνο σε ηλεκτρονικά παιχνίδια" λέει ο Douglas Weiss, πρόεδρος της American Association for Sex Addiction Therapy, "τότε μάλλον δεν τα καταφέρνει πολύ καλά με τις πραγματικές σχέσεις" Πόσο είναι το πάρα πολύ; Όσο σε κάνει να αισθάνεσαι παραμελημένη. Προσπάθησε να τον αποσπάσεις από το Mass Effect 3 προτείνοντάς του κάποια δραστηριότητα: "Έχω μια ώρα ελεύθερη, πάμε για ένα γρήγορο φαγητό;" Αν σου λέει όχι ή δεν μπορεί να σταματήσει όταν έρθει η ώρα, τότε κάνε ένα σάντουιτς και βρες κάποιον άλλο.

Αν: τα γούστα του στο πορνό είναι ακραία...
Mπορεί απλά: να είναι κάποιος που δεν έχει κάνει σεξ εδώ και αρκετό καιρό.
Αλλά μπορεί και να σημαίνει: ότι είναι εξαρτημένος από το σεξ.
Δεν σου λέω να πας και να τσεκάρεις το history στο browser του, αλλά καλό θα ήταν να το κάνεις. "Αν πηγαίνεις από σελίδα σε σελίδα σκληρού πορνό" λέει ο Weiss, "τότε αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να ικανοποιηθεί". Στους περισσότερους άντρες αρέσει το πορνό, αλλά απέφυγε τον αν το κάνει πολύ συχνά και κοιτάει πολλά διαφορετικά πράγματα. "Όταν κάποιος αναζητά πολλές διαφορετικές επιλογές, τότε εσύ δεν θα μπορέσεις να του τα δώσεις" λέει ο Weiss. "Μπορείς να είσαι μόνο ένας άνθρωπος, μία φυλή, και σου αρέσουν κάποια συγκεκριμένα πράγματα - όχι όλα."

Αν: έχει πολλές φωτογραφίες του εαυτού του... Μπορεί απλά: να είναι καλλιτέχνις που να βγάζει τον εαυτό του για κάποιο project.
Αλλά μπορεί και να σημαίνει: ότι είναι ψυχοπαθής.
Εντάξει, μπορεί όχι ψυχοπαθής, αλλά περίπου. Οι πολλές φωτογραφίες του εαυτού του μπορεί να είναι αποτέλεσμα της "υπερβολικής εκτίμησης της αξίας του" λέει ο Jon Ronson, συγγραφέας του The Psychopath Test (www.amazon.com, 14,74$). Αν προσθέσεις και σ' αυτά υπερβολικά αξεσουάρ, τότε μπορεί να είναι νάρκισσος, προσθέτει ο Ronson. "Ακόμη κι αν δεν είναι ψυχοπαθής, εγώ θα τον απεύφεγα, γιατί οι νάρκισσοι γίνονται πολύ κουραστικοί  από ένα σημείο και μετά" υποστηρίζει. "Καλύτερα να βρεις ένα αξιαγάπητο nerd. Σαν εμένα" Κι εμένα!
glamourmagazine