Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Tο Call of Duty ξεπέρασε τα 500 εκ. δολάρια πωλήσεις σε 24 ώρες

Ένα από τα δημοφιλέστερα games όλων των εποχών, το Call of Duty κατέγραψε ένα μοναδικό ρεκόρ κατά το λανσάρισμα του τελευταίου sequel, Black Ops II, αφού οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τα 500 εκατομμύρια δολάρια σε 24 ώρες.

Σύμφωνα με την Activision, με αφορμή την κυκλοφορία τού Black Ops II την περασμένη Τρίτη, περισσότερα από 16.000 καταστήματα σε όλο τον κόσμο έμειναν ανοιχτά μετά τα μεσάνυχτα, ενώ ήταν top trending topic στο Twitter σε 23 πόλεις.

Ο Bobby Kotick, CEO της Activision Blizzard, σημείωσε πως το Call of Duty έκανε το πιο εμπορικό λανσάρισμα της χρονιάς στο χώρο της ψυχαγωγίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια στη σειρά.

Πρόσθεσε επίσης, πως οι πωλήσεις όλων των παιχνιδιών τής σειράς του Call of Duty από το 2003 μέχρι σήμερα, ξεπέρασαν τα εισιτήρια που έκοψαν οι δύο εμπορικότερες ταινίες όλων των εποχών, ο Χάρι Πότερ και ο Πόλεμος των Άστρων!

Οι συγκρίσεις βέβαια, μεταξύ ταινιών, παιχνιδιών, apps κ.λπ. υπό τον όρο "ψυχαγωγικός τίτλος" για πολλούς είναι αδόκιμες, αλλά σίγουρα δίνουν μια αίσθηση μεγέθους.

Το δεύτερο εμπορικότερο λανσάρισμα για φέτος, ήταν το Halo 4, με πωλήσεις της τάξης των 220 εκατομμυρίων δολαρίων, τις πρώτες 24 ώρες της κυκλοφορίας του.