Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Oι καινούριες μουσικές κυκλοφορίες

Μεγάλοι σταρ επέστρεψαν με καινούρια άλμπουμ που θα δώσουν ρυθμό στα κρύα βράδια του χειμώνα, ενώ ταλαντούχοι, ανερχόμενοι καλλιτέχνες αξίζουν την προσοχή σας. Δείτε εδώ τα cd που θα σας φτιάξουν το κέφι!

Από τις καινούριες κυκλοφορίες ξεχωρίζει σίγουρα το άλμπουμ Τhe Abbey Road Sessions της Κάιλι Μινόνγκ, με το οποίο η τραγουδίστρια γιορτάζει 25 χρόνια πορείας. Σε αυτό περιλαμβάνονται οι ορχηστρικές εκδοχές των πιο μεγάλων επιτυχιών της. Μάλιστα, για τη συγκεκριμένη παραγωγή ο Νικ Κέιβ μπήκε ξανά στο στούντιο για μια εκ νέου ηχογράφηση του περίφημου Where The Wild Roses Grow.

 Ο Ρόμπι Γουίλιαμς, λίγους μήνες αφότου έγινε πατέρας και 8 χρόνια μετά τον προηγούμενο δίσκο του, παρουσιάζει το τέταρτο προσωπικό άλμπουμ του Τake the Crown, με το οποίο μας υπόσχεται πολύ ρυθμό στα dance floors. Το πρώτο single Candy σκαρφάλωσε αμέσως στο νούμερο ένα των βρετανικών charts. Ο τραγουδιστής μάλιστα είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι, αν αυτή τη φορά δεν κατακτούσε την πρώτη θέση με το συγκεκριμένο τραγούδι, τότε «θα έψαχνε για UFO και θα πάχαινε, αφήνοντας παράλληλα μούσι». Ήδη κι ένα δεύτερο κομμάτι του δίσκου έχει αποκτήσει βιντεοκλίπ, το Different.
 Η νέα και ωραία Τέιλορ Σουίφτ έπρεπε να αποδείξει πως δεν αποτελεί απλώς άλλον ένα διάττοντα αστέρα της μουσικής βιομηχανίας μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε ηπρώτη της δουλειά. Με το country pop Red τα κατάφερε περίφημα.
 Η Κριστίνα Αγκιλέρα ποζάρει για το εξώφυλλο του Lotus ημίγυμνη, όπως ακριβώς απεικονίζεται η θεά Αφροδίτη στο διάσημο πίνακα Η Γέννηση της Αφροδίτης του Μποτιτσέλι. Ως προς τη σύνθεση, η καλλιτέχνιδα κινείται σε γνώριμα μουσικά μονοπάτια. Όσον αφορά τους στίχους, η ίδια θέλησε να μεταφέρει στους θαυμαστές της ένα μέρος από τις εμπειρίες της ζωής της, ιδίως από τα ταξίδια της, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.
 Η Λάνα ντελ Ρέι κυκλοφορεί μια special edition του cd της Born to Die με καινούρια τραγούδια, ανάμεσά τους και μια διασκευή του Blue Velvet, την οποία ηχογράφησε για την καμπάνια της H&M στην οποία πρωταγωνιστεί. Μετά από αυτόν το δίσκο η τραγουδίστρια - το πραγματικό της όνομα είναι Λίζι Γκραντ - έχει υποσχεθεί πως θα αφήσει πίσω της την περσόνα της Λάνα ντελ Ρέι και θα ακολουθήσει διαφορετικές μουσικές διαδρομές.
Με r'n'b μελωδίες μάς ταξιδεύει η Αλίσια Κις με το άλμπουμ Girl on Fire, το πέμπτο στην καριέρα της. Όσον αφορά το ομώνυμο κομμάτι, η ίδια η καλλιτέχνιδα το περιέγραψε ως «τη δυνατή κραυγή μιας σύγχρονης γυναίκας, που καταβάλλει υπερπροσπάθειες για να τα καταφέρει όλα, πολλές φορές μόνη της». Εξ ου και όλος ο δίσκος έχει μια καταγγελτική διάθεση.
 Για τους πιο εναλλακτικούς, το μουσικό ντουέτο Adam Green & Binki Shapiro παρουσιάζουν ένα από τα πιο hot ακούσματα της indie μουσικής σκηνής. Οι δυο τους σκαρώνουν τραγουδάκια που μιλούν για αγάπη, για απώλειες, για ιστορίες ρομαντικές και γλυκόπικρες, οι οποίες μοιάζουν να ξεπήδησαν από τα '60s. Ο πρώτος τους δίσκος θα φέρει το όνομά τους και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2013. Ήδη όμως κάποια κομμάτια μάς έχουν κλέψει την καρδιά.


elle