Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012

BodyGuardz Pure Glass για το iPhone 5: Ξεχάστε τις ζελατίνες προστασίαςΗ συγκεκριμένη πρόταση προστασίας από την BodyGuardz διαφοροποιείται καθώς αντί για ζελατίνα έχουμε πλέον ένα χημικά επεξεργασμένο γυαλί  το οποίο μάλιστα είναι σκληρότερο από ατσάλι (8H+).
Ας δούμε αναλυτικά το τι προσφέρει η BodyGuardz Pure Glass:
Στη συσκευασία της BodyGuardz Pure Glass περιέχονται το ειδικά επεξεργασμένο γυαλί, ένα υγρό μαντηλάκι καθαρισμού (moist wipe), ένα πανάκι καθαρισμού με μικρο-ίνες (microfiber) και μία “κάρτα εφαρμογής”.


Αφού καθαρίσουμε την οθόνη με τα ειδικά μαντηλάκια προχωρούμε στην εγκατάσταση της προστατευτικής γυάλινης επιφάνειας. Η διαδικασία είναι πραγματικά πάρα πολύ εύκολη. Όσοι είχατε αντιμετωπίσει δυσκολίες στο παρελθόν κατά την τοποθέτηση προστατευτικών ζελατινών θα καταλάβετε τη διαφορά αμέσως.
Μετά την τοποθέτηση BodyGuardz Pure Glass μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την “κάρτα εφαρμογής” ώστε να “σπρώξετε προς τα έξω” τυχόν φυσαλίδες αέρα που έχουν παγιδευτεί κάτω από την γυάλινη επιφάνεια:Όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες, η BodyGuardz Pure Glass προσθέτει ελάχιστα χιλιοστά. Στα αριστερά iPhone 5 με BodyGuardz Pure Glass και στα δεξιά ένα iPhone 5, χωρίς προστασία οθόνης:
+ Η BodyGuardz Pure Glass δεν επηρεάζει την ευκρίνεια, τη φωτεινότητα, την απόδοση χρωμάτων και φυσικά την απόκριση της οθόνης, ένα στοιχείο που την ανεβάζει στην σειρά προτίμησης μας έναντι των συμβατικών ζελατίνων προστασίας. Η αίσθηση χρήσης είναι εντελώς φυσική, σαν να μην έχετε προσθέσει τίποτα επάνω στην οθόνη του iPhone σας.

Από την άλλη πλευρά, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε σε μερικά αρνητικά σημεία (τίποτα δεν είναι τέλειο σε αυτή τη ζωή).
- Το home button παραμένει ακάλυπτο (ώστε να μπορεί να πατιέται), χωρίς να προσφέρεται κάποιο επιπλέον κάλυμμα, όχι τόσο για την προστασία του όσο για την εξάλειψη του βαθουλώματος που δημιουργείται.
- Τα extra χιλιοστά της BodyGuardz Pure Glass ενδέχεται να μην είναι συμβατά με πλαστικές snap-on θήκες. Είναι ένα σημείο που θα πρέπει να έχετε υπόψιν, αν και στις δοκιμές μας με θήκες σιλικόνης δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα.
Συνολικά, η BodyGuardz Pure Glass μας άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις. Προστατεύει την οθόνη του iPhone χωρίς κανέναν συμβιβασμό σε ποιότητα απεικόνισης και απόκρισης. Τα extra χιλιοστά πάχους είναι ένα σημείο που δεν μας ενόχλησε στην καθημερινή μας χρήση τόσο με την θήκη προστασίας όσο και χωρίς αυτή.
Αξίζει να παρακολουθήσετε και το βίντεο της εταιρείας στο οποίο ένα iPhone 4S με BodyGuardz Pure Glass υποβάλλεται σε διάφορα (βάρβαρα) tests: