Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Από το Μπρονξ στις πασαρέλες

Στο σχολείο πουλούσε γραβάτες στους συμμαθητές του και κάτω από τη φωτογραφία του στο σχολικό λεύκωμα έγραψε ότι ήθελε να γίνει εκατομμυριούχος. Και σίγουρα ο Ralph Lifshitz, από το Μπρονξ της Νέας Υόρκης, τα κατάφερε μια χαρά...
Σήμερα είναι ένας από τους πιο πλούσιους Αμερικανούς με την περιουσία του να φτάνει τα 7,5 δις. δολάρια. Αν το όνομα Lifshitz δεν σας είναι γνωστό, σίγουρα γνωρίζετε τον Ralph Lauren. Ο γνωστός σχεδιαστής άλλαξε το επίθετό του, μαζί με τον αδερφό του, καθώς είχαν γίνει το επίκεντρο των πειραγμάτων στο σχολείο. Γιος Εβραίων μεταναστών από τη Λευκορωσία, ο Lauren παράτησε το κολλέγιο για να καταταχθεί στο στρατό και στη συνέχεια έπιασε δουλειά στον οίκο μόδας Brooks Brothers ως πωλητής.
 Το 1967 άνοιξε το δικό του μαγαζί όπου πουλούσε τις γραβάτες που σχεδίαζε. Στις αρχές της δεκαετίας του 70 αρχίζει να γίνεται με τις σειρές ρούχων του και η φήμη του εκτοξεύεται στα ύψη όταν σχεδιάζει τα κουστούμια για την ταινία «Ο μεγάλος Γκάτσμπυ». Σήμερα η Ralph Lauren αποτελεί  μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες και πετυχημένες εταιρείες του πλανήτη και ο Lauren ο πλουσιότερος άνθρωπος της μόδας στις ΗΠΑ και ο 122ος πιο πλούσιος στον κόσμο.
  moneypro.gr