Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Την κατάκτηση της κοιλάδας του Ρουρ θέλει ο Ολυμπιακός

Από τα χέρια ή ακριβέστερα τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού θα εξαρτηθεί απόψε αν θα συνεχίσουν να ελπίζουν για πρόκριση στο Top 16 του Τσάμπιονς Λιγκ ή θα αποχαιρετήσουν τη διοργάνωση.

 Οι «ερυθρόλευκοι» θα φιλοξενηθούν από τη Σάλκε στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου (21:45, ΝΕΤ) και σε περίπτωση νίκης θα προσπεράσουν τους Γερμανούς στην κατάταξη και θα αποκτήσουν πλεονέκτημα για την πρόκριση. Σε περίπτωση ήττας, όμως και ταυτόχρονης νίκης της Άρσεναλ επί της Μονπελιέ στο Λονδίνο, η πειραϊκή ομάδα θα πρέπει να συμβιβαστεί με την ιδέα του Γιουρόπα Λιγκ.
Η αποστολή είναι δύσκολη αλλά όχι ακατόρθωτη, αφού ο σύλλογος του Γκελζενκίρχεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, ιδιαίτερα στην αμυντική γραμμή του, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει σκοράρει σε όλους τους αγώνες του μέχρι σήμερα. Από την άλλη, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ θα έχει την ευχέρεια να παρατάξει την ισχυρότερη δυνατή σύνθεση, καθώς δεν αντιμετωπίζει δυσχέρειες. Το αποψινό πρόγραμμα των ομίλων 1-4 έχει ως εξής (όλες οι συναντήσεις ξεκινούν στις 21:45):
1ος ΟΜΙΛΟΣ: Πόρτο-Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Ντιναμό Κιέβου-Παρί Σ.Ζ.
2ος ΟΜΙΛΟΣ: Αρσεναλ-Μονπελιέ, Σάλκε-Ολυμπιακός
3ος ΟΜΙΛΟΣ: Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-Μάλαγα (19:00), Αντερλεχτ-Μίλαν
4ος ΟΜΙΛΟΣ: Άγιαξ-Ντόρτμουντ, Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης
naftemporiki