Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012

Ζεστή σοκολάτα

Κλασικό, εξαρετικό ρόφημα για κάθε ώρα της ημέρας.

Yλικά
 
40 γρ. κουβερτούρα γύρω στο 55% κακάο
 90 γρ. φρέσκο γάλα, πλήρες ή light
 30 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
 1 κουτ. γλυκού μέλι

Εκτέλεση
 Με ένα μεγάλο, κοφτερό μαχαίρι κόβουμε την κουβερτούρα πάνω σε μια επιφάνεια κοπής σε μικρά κομμάτια. Την αδειάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αυγοδάρτη μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα όσο γίνεται καλύτερα. Σουρώνουμε γιατί το πιο πιθανό είναι πως θα έχουν μείνει μερικά αδιάλυτα ρινίσματα σοκολάτας.

Συμβουλή Μπορούμε να αρωματίσουμε με ξύσμα πορτοκαλιού ή φρεσκοτριμμένη κανέλα ή μοσχοκάρυδο ή ελάχιστο κοπανισμένο καρδάμωμο ή διάφορα φρεσκοτριμμένα πιπέρια ή γκραν μαρνιέ ή λικέρ πορτοκάλι.
gastronomos