Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Ρολά σφολιάτας με μερέντα και μπανάνα


Εύκολο και πολύ νόστιμο

Υλικά

Για 6-8 άτομα

Για τα ρολά
1 κρόκος αυγού, ελάχιστα χτυπημένος
1 φύλλο σφολιάτας εμπορίου
2 μπανάνες πολτοποιημένες
6 κουταλιές της σούπας μερέντα
Καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα

Για το γλάσο
250 γραμμάρια λευκή σοκολάτα λιωμένη
200 γραμμαρια άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση


Για τα ρολά
Βάζουμε την μερέντα σε ένα μπολ και την ζεσταίνουμε καλά όχι πάρα πολύ να κάψει, ίσα ίσα να απλώνετε εύκολα στη ζύμη. Στη συνέχεια παίρνουμε τις μπανάνες και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πουρές.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας και απλώνουμε επάνω το μείγμα της μερέντας μέχρι να καλύψουμε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
Κόβουμε τη σφολιάτα κατά πλάτος σε λωρίδες πάχους 1½ εκ., με το ροδάκι της πίτσας ή με ένα κοφτερό μαχαίρι. Τυλίγουμε την κάθε λωρίδα σε σφιχτό ρολό.

Βάζουμε μια λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και βάζουμε μέσα τα ρολάκια, «ξαπλωμένα».
Μ’ ένα πινέλο τα αλείφουμε καλά με τον κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε από πάνω την καστανή ζάχαρη. Τα ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, και τα σερβίρουμε ζεστά ή χλιαρά.

Για το γλάσο
Σε μια μπεν μαρί λιώνουμε την λευκή σοκολάτα. Όταν λιώσει ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας. Τέλος περιχύνουμε πάνω από τα ρολά σφολιάτας.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά