Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Το χιούμορ είναι το εισιτήριό για μία πιο εύκολη και ευχάριστη καθημερινότητα

Λένε ότι τα πιο δύσκολα πράγματα μπορούν να ειπωθούν πιο εύκολα μεταξύ... σοβαρού και αστείου.
Και δεν έχουν άδικο όσοι πιστεύουν σε αυτό και το εφαρμόζουν, καθώς το χιούμορ πράγματι μπορεί να αποτελέσει τον σύμμαχό σας για να αντεπεξέρχεστε σε απαιτητικές καταστάσεις, πιο αποτελεσματικά από οποιαδήποτε άλλη «άσκηση» ψυχραιμίας.
Δύναται ακόμη να κάνει πιο ευχάριστη την καθημερινότητά σας, ανοίγοντας «πόρτες» που με οποιονδήποτε άλλο τρόπο θα χρειάζονταν διπλάσια προσπάθεια. Και φυσικά, η κοινωνική αποδοχή που συνεπάγεται της ευχάριστης προσωπικότητας σας, μπορεί να ενισχύσει σε σημαντικό βαθμό την αυτοπεποίθηση σας.
Διαβάστε λοιπόν τα «οφέλη» του χιούμορ ώστε να αρχίσετε και εσείς να «εκμεταλλεύεστε» τις δυνατότητές του σε κάθε έκφανση της ζωής σας:
- Το χιούμορ μπορεί να σας «βγάλει» από δύσκολες καταστάσεις, ή όταν νιώθετε πως έχετε βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς το χαμόγελο που προκαλείτε στους άλλους, «τονώνει» άμεσα την ασφάλεια που νιώθετε για τις δυνάμεις και τις δυνατότητές σας.

- Ένα εύστοχο και σκωπτικό σχόλιο μπορεί να σας βοηθήσει να «σπάσετε» τη σιωπή σε περιπτώσεις που κανείς άλλος στον χώρο δεν αρθρώνει λέξη. Δύναται ακόμη να «σπάσει» τον πάγο όταν γνωρίζεστε με καινούρια πρόσωπα.

- Το χιούμορ «διευρύνει» την κοινωνικότητά σας καθώς σας κάνει πιο αποδεκτή στις παρέες και όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα επιδιώκουν να συναναστρέφονται μαζί σας.

- Αν εξελίξετε το χιούμορ σας και δεν διστάζετε να αυτοσαρκάζεστε που και που, θα διαπιστώσετε πως θα αισθάνεστε πιο χαλαροί με τον εαυτό σας, λιγότερο εύθικτοι και θα καταφέρετε να αντιστρέψετε τα αρνητικά χαρακτηριστικά σας προς όφελός σας.

- Κι ακόμη, όπως οι γυναίκες λατρεύουμε τους άνδρες με χιούμορ, έτσι και οι άνδρες εκτιμούν τις γυναίκες που πρώτα θα χαμογελάσουν σε μια δύσκολη ή αμήχανη στιγμή και μετά θα αρχίσουν να... γκρινιάζουν. Αν δε, καταφέρετε να υιοθετείτε καμιά φορά το «αντρικό χιούμορ», που είναι σαρκαστικό, νεανικό και ωμό, τότε θα επιτύχετε να επικοινωνείτε καλύτερα με τους άνδρες φίλους σας και με τον σύντροφό σας.
 .tampouloukia.gr