Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Δεν πλήρωσε ούτε ένα σεντ για την Ελλάδα η Γερμανία

«Η Γερμανία δεν έχει πληρώσει ούτε ένα σεντ για την Ελλάδα», δήλωσε στην «Bild am Sonntag» ο υποψήφιος των Γερμανών Σοσιαλιστών για την καγκελαρία, Πέερ Στάινμπρουκ, προειδοποιώντας ότι εάν η χώρα μας χρεοκοπήσει, οι Γερμανοί φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν.

Ο Στάινμπρουκ διευκρίνισε ότι μέχρι τώρα η Γερμανία παρείχε στην Ελλάδα μόνο εγγυήσεις δανείων, κάτι που μπορεί να αλλάξει. «Ημασταν έτοιμοι να πληρώσουμε για το κόστος της επανένωσης της Γερμανίας, κάτι για το οποίο όλοι οι γείτονές μας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, παρά τις εμπειρίες που είχαν από εμάς», πρόσθεσε ο Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης, αναφερόμενος στο ναζιστικό παρελθόν της Γερμανίας. «Τώρα είναι η ώρα να θέσουμε στον εαυτό μας το ερώτημα ''πόσο αξίζει για εμάς η Ευρώπη''», συμπλήρωσε, λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν θα επιστρέψει στις αγορές για τα επόμενα οκτώ χρόνια. «Θα πρέπει να χτίσουμε μια γέφυρα για την περίοδο αυτήν και αυτό θα κοστίσει χρήματα», τόνισε.
 
Ο Γκ. Σρέντερ
Αναφορά στην Ελλάδα και στο ευρώ έκανε και ο Γκέρχαρντ Σρέντερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine». Ο Σρέντερ αναγνώρισε τα «δομικά, κατασκευαστικά σφάλματα του ευρώ», τα οποία -επεσήμανε- ότι τώρα μπορούν να διορθωθούν, ενώ σχετικά με την αποδοχή της Ελλάδας στη Νομισματική Ενωση τόνισε ότι ήταν κοινή ευρωπαϊκή απόφαση. Πρόσθεσε, δε, ότι είναι μεν σημαντική η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, αλλά ότι παράλληλα η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο χρόνο. «Οι μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει νωρίτερα, προτού ξεσπάσει η κρίση, που απλώς αναγκάζει την Ελλάδα να ξεπουλά την περιουσία της», υπογράμμισε.
e-go.gr