Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Στέλλα Γεωργιάδου: Από πριγκίπισσα της πίστας, βασίλισσα στο κτήμα της

Το όνομα της Στέλλας Γεωργιάδου είναι απόλυτα συνυφασμένο με τα 90s.
Μόλις ακούς το όνομά της σίγουρα σου έρχονται στο μυαλό αναμνήσεις από αυτήν την δεκαετία όπως και πλάνα από video clip της εποχής με καμπαναριά, τζιν ψηλοκάβαλα παντελόνια και διχτυωτά πουλόβερ. Η Στέλλα ανήκει στην dream team της τελευταίας δεκαετίας του 20ου αιώνα μαζί με τις Λίτσα Γιαγκούση και Άντζυ Σαμίου.
 Το "Άλλο που δεν θέλω σε θέλω σε θέλω, άλλο που δεν θέλω σε θέλω πολύ" έπαιξε τόσο πολύ στα ραδιόφωνα αλλά και σε τηλεοπτικές εκπομπές κάπου το 1994, που 18 χρόνια μετά ψάχνοντάς το και ακούγοντάς το ψέλλιζα τους στίχους.  Ένα μικρό σοκ το έπαθα, για να είμαι ειλικρινής. Η όμορφη μελαχρινή και τσαχπίνα τραγουδίστρια από την Κύπρο συνέχισε με το cd "Δε φοβάμαι" σε μια φωτογράφιση που έβγαλε τον dominant εαυτό της ντυμένη με leather φόρεμα.
 Ας μην τα πολυλογώ και πάμε να τη θυμηθούμε μέσα από τα τραγούδια της.
 "Λιώμα", το νέο της hit. Τέτοια επιτυχία που μέχρι και ο Γιάννης Μπέζος ως Ζάχος Δόγκανος άνοιγε μπουκάλια ουίσκι για χάρη της.  Επίσης, έγινε ο ύμνος στα χείλη των καψούρηδων του 1996 με τους στίχους "λιώμα στην ψυχή και το σώμα, λιώμα το μυαλό μου σε κώμα, δεν αντέχω σάγαπάω τόσο ακόμα" να τραγουδιούνται στο repeat.
 Η Στέλλα όλο και ανεβαίνει στο χρηματιστήριο της νύχτας με σημαντικό σταθμό το "Posidonio" λίγο καιρό πριν σημειώσει το peak της καριέρας της. Το "Αποφασισμένη" που κυκλοφόρησε το 1998 τη στέλνει απευθείας στην κορυφή με το τραγούδι "Τώρα μου μιλάει". Ένα κομμάτι - η απελπισία του χωρισμένου που μετατρέπεται σε χαρά με την επιστροφή του ασώτου- που έπαιξε πολύ σε ραδιόφωνα και τηλεοπτικές εκπομπές. Ούσα νεαρή τότε, όποτε το Tempo ή το αλησμόνητο GTV έβαζε το video clip η ένταση της τηλεόρασης ανέβαινε στο τέρμα και στο "Πε-θαί-νω" έδινα ρέστα. Και το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου δεν τα πήγε άσχημα, ένα τσιφτετέλι-αμανές με στίχο "είμαι-αποφασισμένη-και-σε-άλλον-πια-δωσμένη" που ανέβαζε στα τραπέζια-μπάρες κάθε πληγωμένη γυναικεία ύπαρξη.
 Εκείνη την περίοδο λόφοι από γαρύφαλλα σχηματίζονταν γύρω από την τραγουδίστρια η οποία τραγουδούσε με τον Βασίλη Καρρά και Σταμάτη Γονίδη ενώ μαζί με τον Γιώργο Μαζωνάκη έκαναν συναυλίες στην Αμερική με τους ομογενείς να χορεύουν στους ρυθμούς του "Τα'χω χαμένα" και του "Δεξιά και αριστερά".

 Αρχές 00s. Η Στέλλα επηρεασμένη από το όλο latin κλίμα στο οποίο βρισκόταν η χώρα είτε με τις κολομβιανές σειρές είτε με την ξέφρενη επιτυχία της JLo, κυκλοφορεί το τραγούδι "Έχω κακό σκοπό" που παίζεται ασταμάτητα σε όλα τα ελληνάδικα clubs.
 Η πορεία όμως έμελλε να είναι πιο ήσυχη. Η ξανθιά πλέον Στέλλα κυκλοφόρησε μέσα σε 8 χρόνια 4 δίσκους που όμως δε σημείωσαν την επιτυχία των προηγούμενων ετών. Παρόλα αυτά, η ίδια απέφυγε να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας είτε με την προσωπική της ζωή είτε με κάποιο σκάνδαλο.
 Αντίθετα, (για να έρθουμε και στο παρόν) αποφάσισε να γυρίσει πίσω στην Κύπρο και να κάνει νέα αρχή τραγουδώντας παράλληλα και σε τοπικές εορτές. Σε συνέντευξή της μέσα στο 2012 δε δίστασε να δηλώσει ότι αηδίασε από τα μπουζούκια και βρήκε την ηρεμία που ζητούσε σε ένα κτήμα στο νησί της Αφροδίτης.
 Πρόσφατα μάλιστα κυκλοφόρησαν φωτογραφίες με την ίδια να περιποιείται τον αμπελώνα της με σκοπό να βγάλει καλό κρασί.
 Τελικά, η ευτυχία ίσως να μη βρίσκεται σε πλατινένιους δίσκους, χιλιάδες πανέρια από λουλούδια, θαυμαστές να σε κυνηγούν, πρωτοσέλιδα και τηλεοπτικές εμφανίσεις αλλά κοντά στη φύση μακριά από τον κόσμο, καλλιεργώντας τη γη.
Τουλάχιστον αυτό ισχύει για τη Στέλλα.
cosmo.gr